Home Carti PDF Condotiera de Constantin Virgil Gheorghiu

[PDF] Condotiera de Constantin Virgil Gheorghiu

Coperta Carte Condotiera

Iti doresti sa citesti cartea Condotiera scrisa de Constantin Virgil Gheorghiu si publicata de Sophia? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Sophia

Descriere completa: Conceput in maniera unei tragedii antice, romanul ilustreaza oprimarea cotidiana cultivata de catre regimurile tarilor rasaritene aflate in spatele Cortinei de Fier. Asa cum se intampla adesea la Gheorghiu, trama politista se indreapta catre un fel de taina, in sensul religios al termenului, intretinand pe tot parcursul carti o reflexie metafizica si poetica asupra conditiei umane. Punctul de plecare al intrigii este o crima de care este acuzat un monah, crima savasita de Sarbatoarea Nationala – zi in care invadatorii, deveniti conducatori ai Republicii Penitenciare Romane, supuneau intreg poporul la marsuri si defilari fortate, ca manifestare a atasamentului fata de regim. Prin Condotiera – roman ce a cunoscut mai multe editii in limba franceza, fiind tradus, inca de la aparitie, in zeci de limbi – Constantin Virgil Gheorghiu, preotul-romancier, preotul-poet, confirma, fara umbra de indoiala, ca este unul din cei mai de seama scriitori contemporani…

Cartea Condotiera in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.