Home Carti PDF Conjuratia imbecililor (ed. 2017) de John Kennedy Toole

[PDF] Conjuratia imbecililor (ed. 2017) de John Kennedy Toole

Coperta Carte Conjuratia imbecililor (ed. 2017)

Iti doresti sa citesti cartea Conjuratia imbecililor (ed. 2017) scrisa de John Kennedy Toole si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Un roman clasic al literaturii comice, Conjuratia imbecililor este povestea lui Ignatius J. Reilly, un medievist in virsta de 30 de ani, un soi de pierde-vara care isi scrie „marea opera” pe foi rupte din blocnotes (pe care apoi le baga sub pat!) si isi terorizeaza mama. Viata i se schimba radical cind, in urma unor intimplari nefericite, aproape aruncat in strada, Ignatius se vede nevoit sa-si caute o slujba. Aventurile abia acum incep si Ignatius e prins intr-un cerc de personaje care de care mai ciudate: o stripteuza, o secretara septuagenara ce incearca in zadar sa se pensioneze, homosexualul Dorian Greene, sinistra domnisoara Lee, proprietara clubului Night of Joy, si Myrna Minkoff, fata pe care o iubeste pina la ura. „Cea mai mare realizare a lui Toole este Ignatius Reilly insusi, intelectual, ideolog, trindav, mincau, fraier, care in mod normal ar trebui sa-i repugne cititorului prin infumurarea lui gargantuesca, prin dispretul lui bubuitor si razboiul de unul singur impotriva a toti si toate – Freud, homosexuali, heterosexuali, protestanti si alte variate excese ale vremurilor moderne.” (Walker Percy) „O capodopera comica. Ignatius J. Reilly, eroul lui John Kennedy Toole, este un Gargantua al zilelor noastre, un Don Quijote din New Orleans.” (Chicago Sun-Times) „O epopee comica, un roman ca o avalansa, tumultuos, plin de viata.” (The Washington Post) „Conjuratia imbecililor este o capodopera de o inventivitate uimitoare, o simfonie comica.” (The New York Times Book Review)..

Cartea Conjuratia imbecililor (ed. 2017) in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.