Home Carti PDF Despre educarea copiilor. De la desavarsirea clasica la implinirea crestina de...

[PDF] Despre educarea copiilor. De la desavarsirea clasica la implinirea crestina de Sf. Vasile cel Mare

Coperta Carte Despre educarea copiilor. De la desavarsirea clasica la implinirea crestina

Iti doresti sa citesti cartea Despre educarea copiilor. De la desavarsirea clasica la implinirea crestina scrisa de Sf. Vasile cel Mare si publicata de Sophia? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Sophia

Descriere completa: Prezentandu-se ca un manual succint, destinat parintilor cu statutul de cetateni liberi (si membri ai elitei aristocratice), Despre educarea copiilor isi propune o abordare metodica – elocventa pentru perspectiva sistematica oferita de antichitate – a complexei problematici a formarii umane, care acorda atentie atat factorului genetic-individual, cat si celui social-pragmatic. Plutarh, autorul acestei sinteze, insista asupra unei afirmari a individului in societate, centrate pe asimilarea si concretizarea „artei cuvantului“, la hotarul dintre contemplatie si hedonism, dar in absenta intelegerii evolutiei spirituale a omului dintr-o perspectiva teologica. Desi se afla la antipodul idealului kalokagathiei antice, exprimate de Plutarh si orientate antropocentric, tratatul Sfantului Vasile cel Mare, adresat tinerilor, este remarcabil prin maniera teologica in care recomanda acumularile culturii eline ca resurse educationale de vocatie crestina, intemeind pentru posteritate modelul pedagogic peren al autodesavarsirii spirituale, pe temeiul asimilarii cunoasterii oferite de stiinta profana care conduce la virtute, cu privirea atintita „spre veacul intins si fara batrane? E, al carui capat nu poate fi cuprins cu mintea“…

Cartea Despre educarea copiilor. De la desavarsirea clasica la implinirea crestina in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.