Home Carti PDF Dictionar de teorie critica de David Macey

[PDF] Dictionar de teorie critica de David Macey

Coperta Carte Dictionar de teorie critica

Iti doresti sa citesti cartea Dictionar de teorie critica scrisa de David Macey si publicata de Comunicare.ro? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Comunicare.ro

Descriere completa: Stiintele umane se prezinta astazi ca un hatis de teorii strabatut de o terminologie inepuizabila. Interdisciplinaritatea cere celor care participa la viata academica si culturala, sub o forma sau alta (de la studenti la universitari, critici, jurnalisti de cultura etc.), o privire de ansamblu asupra diverselor directii de gindire, insa orientarea in labirintul teoriilor devine din ce in ce mai anevoioasa. In acest context, dictionarul lui David Macey, conceput intr-o maniera foarte ingenioasa, se dovedeste a fi un instrument de lucru salutar. Pe linga termenii-cheie si principalele scoli de gindire din stiintele umane, lucrarea prezinta autorii care au modelat reflectia critica contemporana despre om, societate si cultura si care provin din sfere precum filozofia, psihanaliza, teoria comunicarii, teoria literara, lingvistica, antropologia si critica artelor vizuale. Sistemul de referinte incrucisate (link-uri) inlesneste detectarea legaturilor sau a diferendelor dintre diferitele scoli si repezentantii acestora. Succesul de care s-a bucurat cartea de fata in spatiul de limba engleza se datoreaza in buna parte capacitatii autorului de a acoperi teme vaste si problematici complexe in prezentari patrunzatoare, clare si concentrate. Dictionarul publicat in numeroase editii de Penguin Books este o carte de referinta in biblioteca oricarui umanist…

Cartea Dictionar de teorie critica in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.