Home Carti PDF Ipostaze ale modernizarii prozei rurale de Nicolae Barna

[PDF] Ipostaze ale modernizarii prozei rurale de Nicolae Barna

Coperta Carte Ipostaze ale modernizarii prozei rurale

Iti doresti sa citesti cartea Ipostaze ale modernizarii prozei rurale scrisa de Nicolae Barna si publicata de Ideea Europeana? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Ideea Europeana

Descriere completa: „Proza rurala“ ajunsese sa insemne, in perceptia obsteasca, o proza conservatoare, desueta, presupus simplista, schematica, dand seama cu mijloace artistice modeste de o realitate umana mai degraba rudimentara, lipsita de rafinament, subtilitate ori profunzime sufleteasca. I se opunea, intr-o viziune cvasi-maniheista, proza urbana, presupusa a fi in mod automat purtatoarea complexitatii, a innoirii si rafinamentului, a valorii. In practica, insa, respectiva prejudecata a fost, de fapt, tot mai viguros contrazisa de ivirea unor opere de „proza rurala“ inzestrate cu caracteristicile literaturii moderne de calitate. Acest studiu cauta sa depisteze, sa reliefeze si expliciteze succint trei dintre etapele semnificative ale afirmarii unei proze efectiv moderne, cu tematica „rurala“, survenite de-a lungul ultimelor doua treimi ale secolului trecut si marcate de contributia a trei scriitori reprezentativi: Pavel Dan, Marin Preda si Sorin Titel…

Cartea Ipostaze ale modernizarii prozei rurale in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.