Home Carti PDF Opere complete. Vol. 16: Practica psihoterapiei

[PDF] Opere complete. Vol. 16: Practica psihoterapiei

Coperta Carte Opere complete. Vol. 16: Practica psihoterapiei

Iti doresti sa citesti cartea Opere complete. Vol. 16: Practica psihoterapiei publicata de Trei? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Opere complete. Vol. 16: Practica psihoterapiei

Editura: Trei

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: „Pentru rezultatul tratamentului sufletesc, personalitatea terapeutului (ca si cea a pacientului) este deseori infinit mai importanta decat ceea ce spune sau crede terapeutul, cu toate ca cele din urma pot fi un factor perturbator sau tamaduitor ce nu trebuie subapreciat. Intalnirea a doua personalitati este ca amestecul a doua corpuri chimice diferite: daca se formeaza o legatura, amandoua sunt modificate. Asa cum ne putem astepta in oricare tratament sufletesc real, terapeutul are o influenta asupra pacientului. Aceasta influenta se poate produce insa numai daca si el este afectat de catre pacient. A avea influenta este sinonim cu a fi afectat. Nu i foloseste deloc terapeutului sa se ascunda de influenta pacientului si sa se inconjoare de norul de pacla al autoritatii patern profesionale. Astfel isi impiedica doar folosirea unui organ de cunoastere esential. […] Unul dintre fenomenele cele mai cunoscute de acest tip este contratransferul produs de transfer. Nevrozele sunt considerate inca – foarte pe nedrept – niste boli usoare, in esenta pentru ca nu sunt de natura palpabila, fizica. Doar nu «se moare» de nevroza… de parca la o boala somatica ar exista permanent riscul unui sfarsit letal ! Se uita insa cu desavarsire ca nevrozele – spre deosebire de bolile somatice – sunt cateodata deosebit de vatamatoare din cauza consecintelor lor psihice si sociale, deseori mai rele decat psihozele care duc ca atare de cele mai multe ori la izolarea sociala a bolnavului, care este astfel facut inofensiv. Un genunchi anchilozat, un picior amputat, o tuberculoza indelun gata sunt preferabile in orice privinta nevrozelor grave. De aceea este pentru mine un lucru extrem de important sa stiu cat mai multe posibil despre psihologia primi¬tiva, mitologie, arheologie si istoria comparata a religiilor, intrucat aceste domenii imi ofera analogii nepretuite, cu care pot imbogati ideile ce le vin pacientilor. Astfel putem sa mutam impreuna ceea ce este aparent lipsit de insemnatate in…

Cartea Opere complete. Vol. 16: Practica psihoterapiei PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.