Home Carti PDF Prieteni buni, dusmani aprigi. Sa intelegem viata sociala a copiilor

[PDF] Prieteni buni, dusmani aprigi. Sa intelegem viata sociala a copiilor

Coperta Carte Prieteni buni, dusmani aprigi. Sa intelegem viata sociala a copiilor

Iti doresti sa citesti cartea Prieteni buni, dusmani aprigi. Sa intelegem viata sociala a copiilor publicata de Herald? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Prieteni buni, dusmani aprigi. Sa intelegem viata sociala a copiilor

Editura: Herald

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Aceasta carte face parte din colectia Parentaj a editurii Herald. In stilul sau plin de sensibilitate si cu capacitatea sa deosebita de a patrunde in lumea intima a copiilor, Dr. Michael Thompson, alaturi de colaboratorii sai, Dr. Lawrence Cohen si Catherine O’Neill Grace, a descris in aceasta carte modul in care evolueaza abilitatile sociale ale copiilor si interactiunea dintre ei. El vorbeste despre lumea sociala in care copiii isi formeaza personalitatea, isi confirma unii altora abilitatile si calitatile, isi ofera suport si confort emotional, despre nevoia lor profunda de prieteni, despre rivalitati si agresivitate. Primele caramizi ale capacitatii copilului de a socializa sunt puse de parinti in primii ani de viata, in mod paradoxal, in cele mai intime momente ale relatiei dintre ei. In prieteniile lor cele mai apropiate copiii reiau modelul de atasament pe care l-au construit cu adultii din viata lor in acesti ani. Insa in grupul social, copiii trec prin faze succesive de explorare si intelegere a regulilor, exersare a puterii sociale, si prin aceasta inclusiv a cruzimii, prin cautari de sine, descoperirea sexualitatii si relatii romantice. Copiii isi sunt unii altora cei mai buni prieteni si cei mai aprigi dusmani. Isi stiu slabiciunile si isi masoara fortele, se evalueaza in permanenta pe ei insisi dupa standardele grupului si ii judeca pe ceilalti, chiar si pe adulti, conform regulilor nescrise perpetuate de acesta. Intre aceste pagini se ascunde o marturie calda a celor mai semnificative momente din viata sociala a copiilor. Autorii vorbesc despre a avea incredere in abilitatile copiilor nostri de a negocia situatii dificile, dar si despre nevoia de a le fi aproape si permanent conectati la viata lor emotionala, sesizand si intervenind in momentele de criza. Cartea priveste si spre scoli si profesori si indeamna la proactivitate, empatie si caldura umana: adevarata siguranta este psihologica si emotionala si aceasta nu e oferita de camerele de supraveghere…

Cartea Prieteni buni, dusmani aprigi. Sa intelegem viata sociala a copiilor PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.