Home Carti PDF Scrisoare de la Peles – editie bilingva romana-germana

[PDF] Scrisoare de la Peles – editie bilingva romana-germana

Coperta Carte Scrisoare de la Peles - editie bilingva romana-germana

Iti doresti sa citesti cartea Scrisoare de la Peles – editie bilingva romana-germana publicata de Alcor? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Scrisoare de la Peles – editie bilingva romana-germana

Editura: Alcor

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Textul este in limbile romana-germana. Intr-o noapte de mai a anului 1925, un ofiter din garda Regelui Ferdinand, de la Palatul Peles, scria o scrisoare unei micute prietene, exprimandu-si impresiile fata de frumusetea naturii care-l inconjura, fata de familia regala si chiar fata de evenimente din viata lui personala. Dupa mai bine de un secol de la acea noapte, o prietena a editurii Alcor Edimpex a gasit in podul casei sale, intr-o cutie de palarii, 20 de carti postale ilustate cu imagini din Castelul Peles, pe spatele carora ofterul care semna indescifrabil (poate Gelu, de la Eugen) scrisese acea scrisoare. Pentru eleganta stilului si valoarea documentara a scrisorii, editura a publicat-o in original, intr-un album de marimea unei carti postale, adaugand versiunile: engleza, franceza, germana, spaniola. Astfel au ajuns pana la noi tainicele sentimente ale tanarului, care in finalul scrisorii, scria: “Doar murmurul Pelesului si al codrilor de brad asculta si duc in infinit ecoul dorurilor mele si ale zadarnicelor mele visuri…”…

Cartea Scrisoare de la Peles – editie bilingva romana-germana PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.