Home Carti PDF Teodor Balan – istoric si arhivist al Bucovinei

[PDF] Teodor Balan – istoric si arhivist al Bucovinei

Coperta Carte Teodor Balan - istoric si arhivist al Bucovinei

Iti doresti sa citesti cartea Teodor Balan – istoric si arhivist al Bucovinei publicata de Cetatea de Scaun? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Teodor Balan – istoric si arhivist al Bucovinei

Editura: Cetatea de Scaun

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Lucrarea Teodor Balan – istoric si arhivist al Bucovinei aduce in fata dimensiunile personalitatii creatoare a lui Teodor Balan, unul dintre cei mai de seama istorici al Bucovinei, care sta cu cinste alaturi de alti slujitori bucovineni precum Ion Nistor, Dimitre Onciul, Sever Zotta. Demersul nu este scutit de dificultati avand in vedere faptul ca Teodor Balan si-a desfasurat cea mai mare parte a activitatii la Cernauti, ca multe dintre studiile si articolele sale sunt inchise in pagini de reviste care in parte si-au incetat aparitia si sunt greu accesibile, ca arhiva sa personala, cuprinzand lucari ramase in manuscris, corespondenta, copii dupa documente originale, lucrari proiectate, se afla in pastrare la mai multe institutii (Arhivele Nationale Istorice Centrale din Bucuresti, Directia Judeteana Suceava a Arhivelor Nationale, Muzeul National al Bucovinei Suceava).Pentru arhivisti, Teodor Balan reprezinta un nume de referinta in istoria institutiei si ca pretuitor al arhivelor. Insa el a fost mai mult decat istoric si arhivist – desi intre aceste coordonate se defineste cel mai clar activitatea sa – a fost cu adevarat un om de cultura, care s-a manifestat pe multiple planuri, si ca profesor, si drept culegator si editor de documente, si ca publicist. Indelungata lui viata, de-a lungul careia i-a fost dat sa traiasca mari satisfactii, dar si lovituri dureroase, este legata indisolubil de destinul Bucovinei si se identifica cu acesta. CUPRINSIntroducere1. Repere istoriografice1. 1. Schita istorica a Bucovinei1. 1.1. Anexarea Bucovinei de catre Austria1. 1.2. Administratia militara a Bucovinei (1775-1786) 1.1. 3. Administratia galitiana a Bucovinei1. 1.4. Bucovina in 1848/ 18491. 1.5. Romanii bucovineni intre 1861 si 19141. 1.6. Bucovina in timpul primului razboi mondial si Unirea cu Romania1. 1.7. Integrarea Bucovinei in regatul Romaniei1. 2. Tendinte istoriografice2. Arhivele Bucovinei2. 1. Istoric2. 1.1. Conditiile istorice de constituire a Arhivelor Statului din Bucovina2. 1….

Cartea Teodor Balan – istoric si arhivist al Bucovinei PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.