Home Carti PDF Ziua opricinicului

[PDF] Ziua opricinicului

Coperta Carte Ziua opricinicului

Iti doresti sa citesti cartea Ziua opricinicului publicata de Curtea Veche? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Ziua opricinicului

Editura: Curtea Veche

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Rusia anului 2027. Problema renasterii Rusiei este din nou pusa pe tapet. Monarhia a preluat fraiele puterii si a declarat oficial ca principiile sale calauzitoare sunt autodeterminarea, ortodoxia si traditia. Pasapoartele au fost deja de multa vreme arse in Piata Rosie si toti diplomatii straini au fost expulzati. Tara este incercuita de „Marele Zid“ rusesc si izolata de restul lumii…Fara ornamente stilistice, precis, rece, calculat, violent pana la cruzime, cel mai recent roman al nonconformistului Vladimir Sorokin descrie o Rusie proiectata in viitor, dar cu trimiteri caustice inconfundabile la realitatile Rusiei actuale. Opricinicii lui Ivan cel Groaznic, acea „politie secreta“ a arhanghelilor tarului creata pentru a-l sluji, continua sa bantuie istoria Rusiei si sa il serveasca pe Conducatorul suprem, indiferent de secol. Intre 1565 – anul crearii opricinei de catre tar – si 2027 sau chiar 2007, diferentele par sa fie practic inexistente. O satira politica acerba, o antiutopie ce a dezlantuit dezbateri si polemici aprinse in cercurile literare si politice din Rusia, dar si in presa occidentala. „Noi traim intr-o societate construita de Ivan cel Groaznic“, declara Sorokin intr-un interviu, „iar cartea aceasta vorbeste, fireste, despre contemporaneitate si despre Moscova ca stat in stat“….

Cartea Ziua opricinicului PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.