Home Carti PDF 10 materiale minune si povestile lor incredibile de Mark Miodownik

[PDF] 10 materiale minune si povestile lor incredibile de Mark Miodownik

Coperta Carte 10 materiale minune si povestile lor incredibile

Iti doresti sa citesti cartea 10 materiale minune si povestile lor incredibile scrisa de Mark Miodownik si publicata de Publica? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Publica

Descriere completa: Aparitia editiei in limba romana a cartii semnate de Mark Miodownik este sustinuta de Erste Asset Management. De ce este transparenta sticla? Ce face ca un elastic sa poata fi intins? De ce se indoaie o agrafa? De ce materialele arata si se comporta atat de diferit? Acestea sunt genul de intrebari pe care si le pune mereu Mark Miodownik. Fiind un cercetator al materialelor renumit in lumea intreaga, Miodownik si-a petrecut viata explorand stiinta obiectelor din viata noastra, de la cele banale, precum un plic de hartie, la cele neasteptate, precum betonul textil, dezvaluind secretele fascinante care stau la baza lumii noastre fizice. In cartea sa, Miodownik ne prezinta intr-un mod foarte interesant materialele pe care le-a intalnit intr-o dimineata obisnuita, de la otelul din lama de ras si grafitul din creion, la buretele din pantofii sai sport si betonul dintr-un zgarie-nori construit in apropierea casei sale. Miodownik ne ofera un compendiu al celor mai uimitoare descoperiri stiintifice din lumea materialelor, precum: ⁕ Alchimistul arestat, care s-a salvat de la executie dupa ce a creat primul portelan european; ⁕ „Bijuteria” din Calea Lactee – o planeta de cinci ori mai mare decat Pamantul, formata in intregime din diamant; ⁕ Grafenul, cel mai subtire, mai puternic si mai rezistent material pe care-l cunoastem, cu o grosime de un singur atom, care ar putea fi folosit pentru a face cladiri intregi sensibile la o simpla atingere. De la ceasca de ceai la motorul cu reactie, de la cipul din siliciu la simpla agrafa de hartie, ori de la plasticul din echipamentele noastre la elasticul din lenjeria intima, vietile noastre sunt dominate de materiale minune. Plina de istorii fascinante ale miracolelor de inginerie care ne fac posibila viata moderna, aceasta carte te va face sa privesti cu alti ochi obiectele din jurul tau. O carte dedicata unor minuni ascunse: abilitatile uimitoare ale materialelor pe care le consideram banale, plictisitoare si nedemne de atentia noastr..

Cartea 10 materiale minune si povestile lor incredibile in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.