Home Carti PDF Acest pamant de Antonio Torres

[PDF] Acest pamant de Antonio Torres

Coperta Carte Acest pamant

Iti doresti sa citesti cartea Acest pamant scrisa de Antonio Torres si publicata de Univers? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Univers

Descriere completa: Nascut in 1940 in Bahia, chiar in satul Junco, spatiul romanului „Acest pamant“, Antonio Torres face parte dintre marii scriitorii brazilieni ai generatiei anilor ’70 – Jorge Amado, Graciliano Ramos, Rachel de Queiroz, Clarice Lispector – care, sub un regim militar extrem de represiv, si‑au schimbat strategia literara, descriind realitatea sociala si politica a vremii lor intr‑un discurs narativ alegoric. Realismul magic si fantasticul au devenit una dintre marcile stilului literar al acestei generatii. Romanele care l‑au consacrat pe Antônio Torres ca pe unul dintre marii scriitorii brazilieni sunt „Um Cao Univando Para a Lua“ („Un caine urland la luna“), „Essa Terra“ („Acest pamant“ si „Balada da Infancia Perdida“ („Blues pentru o copilarie pierduta“).Parabola inversa a fiului risipitor, cu accente autobiografice, „Acest pamant“, romanul cel mai tradus al lui Antônio Torres, a aparut in 1976. Fiul cel mai mare al unei familii cu doisprezece copii, o legenda in partea locului, revine dupa zeci de ani in satul natal. Dar barbatul se intoarce doar pentru a‑si lua viata. Din acest punct al naratiunii, tot restul, povestit din perspectiva fratelui sau mai mic, ne descopera faptul ca orasul‑miraj nu e neaparat spatiul unui trai fericit si lipsit de griji. Nebunia, relatiile complexe intre parinti si copii, chemarea pamantului, tema migrarii si a exodului spre oras formeaza coloana vertebrala a acestui roman cu accente celiniene…

Cartea Acest pamant in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.