Home Carti PDF Adameva de Paul Goma

[PDF] Adameva de Paul Goma

Coperta Carte Adameva

Iti doresti sa citesti cartea Adameva scrisa de Paul Goma si publicata de Curtea Veche? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Curtea Veche

Descriere completa: „Viata-memoria-istoria ca un tren… Pagina cu pagina, cuvant dupa cuvant, vrei sa ramai in captivitate. E adevarat ca nici nu poti cobori, nu inca. Uneori te sufoca istoriile sale si de-abia astepti o halta, undeva, prin vreo alta amintire, numai sa poti respira un pic. Cat sa incerci sa te pui in pielea acestei vieti-memorii-istorii. De ce nu este iubit omul acesta? Dar cum ar putea fi, stiind sa ofere atata iubire, fara sa-i pese daca o acceptam? si, daca? (Asa m-ar intreba Paul Goma…)Asta o fi ultima halta? Adam&Eva. Priveste fiecare pierdut spre halta care (inca) nu i s-a aratat. Si tu? La ultimul rand din Adameva. Parca nostalgia inceputurilor, poate sfasierile altui inceput… O carte ca viata si ca moartea. Acum o putem citi pe urmatoarea.“ – Flori Balanescu„…Si parca m-as afla in camera de liberare – cu cartea asta. In asteptarea plecarii, dar inca nu azi: poate maine. Bucurie a plecarii, vinovatie ca plec eu, ceilalti raman… Aer de sfarsit de ceva – pentru mine, dar cum eu sunt buricul lumii, centrul a toate cate exista si se petrec…Ca si in camera de liberare, in preziua liberarii, azi e ultima zi cu program intreg: ultima plimbare, ultimul pranz, are sa fie ultima cina, urmata de ultima noapte. Ziua in care mai acut, mai aproape de realitate, iti spui: Da, ma liberez, Da, ma intorc acasa, la ai mei insa, in afara de mama-tata, cum am sa-i gasesc pe prieteni, pe iubite?; am sa pot re-face ori face din nou prietenii – ca aici, la inchisoare? Exagerez, blasfemiez, apropiind sfarsitul unei carti de o liberare din puscarie. Dar daca asa o simt eu – in legatura cu aceasta carte? La urma urmei, e mai bine asa. Pe maine….Iata-ma in maine. Ma liberez si din aceasta carte. Am pornit-o in 9 martie, o opresc in 11 iunie – trei luni si doua zile. Am petrecut bine impreuna. Am invatat acest adevar: o astfel de carte se scrie o data intr-o viata de scriitor de carti. O carte ca asta nu este ca iubirea trupeasca – simulacru de moarte pre-moarte calcand – ci moartea. Iar dup..

Cartea Adameva in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.