Home Carti PDF Aliati fara alianta. Romania si S.U.A. (1914-1920) de Ion Stanciu

[PDF] Aliati fara alianta. Romania si S.U.A. (1914-1920) de Ion Stanciu

Coperta Carte Aliati fara alianta. Romania si S.U.A. (1914-1920)

Iti doresti sa citesti cartea Aliati fara alianta. Romania si S.U.A. (1914-1920) scrisa de Ion Stanciu si publicata de Cetatea de Scaun? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Cetatea de Scaun

Descriere completa: Realizarea, la 15 ani dupa prima ei aparitie, a unei noi editii dupa o carte ce are la baza textul tezei de doctorat pe care am sustinut-o in 1983 la Institutul de Istorie „Nicolae Iorga” al Academiei Romane este rezultatului faptului ca, de o vreme, aceasta carte este imposibil a mai fi procurata, ceea ce imi permite sa cred, cu optimism si modestie, ca autor al ei, ca exista inca dorinta de a fi citita. Imi explic acest interes, dincolo de banuiala ca prima editie a avut un tiraj mult prea mic, prin atractia pe care o prezinta pentru publicul nostru, specialisti, studenti sau simplii cautatori ai adevarului in paginile cartilor, insusi destinul unic al relatiilor dintre Romania si Statele Unite ale Americii. In general, este evident, cred, pentru istoricii romani, ca istoria noastra, incluzand aici si trecutul ei mai apropiat, este greu de explicat fara intelegerea cat mai exacta si mai profunda a raportarii Romaniei moderne si contemporane la mediul international sau, dintr-o perspectiva mai usor de urmarit, a evolutiei relatiilor tarii noastre cu fiecare dintre marile puteri ale lumii. Din acest unghi de vedere, ca obiect de studiu, relatiile cu SUA au reprezentat un capitol abordat cu intarziere in istoriografia romaneasca, lucru datorat, dupa toate evidentele, mai mult imprejurarilor decat istoricilor…

Cartea Aliati fara alianta. Romania si S.U.A. (1914-1920) in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.