Home Carti PDF Amantul doamnei Chatterley de D.H. Lawrence

[PDF] Amantul doamnei Chatterley de D.H. Lawrence

Coperta Carte Amantul doamnei Chatterley

Iti doresti sa citesti cartea Amantul doamnei Chatterley scrisa de D.H. Lawrence si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: „In intunecimea uda a copacilor fu cuprinsa brusc de un tremur de nestapanit. Torsul alb al barbatului, despicand intunericul, ii aparuse nespus de frumos. Trupul alb, puternic, divin, cu pielea matasoasa, bine intinsa pe muschi. Fata omului, cu mustata zbarlita si ochii duri, incarcati de resentiment, nu mai avea nici o importanta. Nici felul lui stupid de a fi nu avea importanta. Trupul sau era divin in sine, spintecand intunericul, ca o revelatie.“DAVID HERBERT LAWRENCE, scriitorul englez care a lasat o amprenta sensibila asupra multor autori importanti, printre care Lawrence Durrell si Henry Miller, s-a nascut in 1885 la Eastwood, in Nottinghamshire, ca fiu al unui miner si al unei foste invatatoare. La treisprezece ani castiga o bursa la liceul din Nottingham, pe care-l paraseste in 1901 din cauza sanatatii precare. Pentru scurta vreme lucreaza la un atelier de articole chirurgicale (intocmai ca Paul Morel, eroul romanului Fii si indragostiti). Se indragosteste de Jessie Chambers (Miriam, in acelasi roman), care, in 1903, il va ajuta sa debuteze cu mai multe poeme in The English Review. Intre 1902 si 1906 se angajeaza in invatamant, in tinutul natal, spre a strange bani pentru universitate. In 1907 se inscrie la Colegiul universitar din Nottingham, dar in curand plamanii subrezi il vor obliga sa renunte la studii. Preda la Croydon, langa Londra, pana in 1912, dupa care se va dedica exclusiv scrisului. Moartea mamei sale, de care era extrem de atasat, va fi redata de Lawrence in ultima parte a romanului Fii si indragostiti, din 1913. In 1914 are loc o alta cotitura in viata sa: casatoria cu Frieda Weekley (nascuta von Richthofen), alaturi de care va trai o framantata poveste de iubire, punctata de lungi calatorii in Europa, Ceylon, America si Australia, urmate de stabiliri temporare in New Mexico, SUA si Mexic. Relatia cu Frieda isi va gasi reflectarea in romanele Curcubeul (1915), Femei indragostite (1916, publicat in 1920), Fata pierduta (1920), Sarpele cu pen..

Cartea Amantul doamnei Chatterley in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.