Home Carti PDF Amintiri fara culoare de Martin Vopenka

[PDF] Amintiri fara culoare de Martin Vopenka

Coperta Carte Amintiri fara culoare

Iti doresti sa citesti cartea Amintiri fara culoare scrisa de Martin Vopenka si publicata de Vremea? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Vremea

Descriere completa: Cartea lui Martin Vopenka contribuie in mod esential la intregirea mozaicului din care se poate compune la o distanta de peste patru decenii si jumatate imaginea anilor saizeci ai secolului douazeci. Putini scriitori cehi au reusit sa evoce aceasta perioada intr-un mod atat de concret, sobru si de convingator ca el. Autorul povesteste despre copilaria si familia sa. Foloseste un ton calm, concentrat si nuantat pentru a nu stanjeni aplicarea pe panza a „culorilor necolorate“ ale memoriei sale. Dar in aceasta evocare nu se margineste doar sa consemneze si sa descrie. Stiind ca anii copilariei apartin deja unui trecut ireversibil care se indeparteaza tot mai mult, ii priveste si din perspectiva istorica si cu distantarea necesara, fiind capabil sa aprecieze ceea ce l-a inconjurat si ceea ce a trait pe vremea aceea. Sub tonul linistit al evocarii sale se simte insa aproape la fiecare pagina o mare emotie. Este limpede ca aceasta carte are o importanta speciala pentru autorul ei si ca el retraieste puternic in plan afectiv tot ceea ce povesteste. In perioada normalizarii, scriitorul Martin Vopenka (n. 1963) nu a putut sa studieze la o facultate umanista si de aceea a absolvit Facultatea de Fizica Nucleara, desi din copilarie i-a placut sa scrie. Mama lui s-a nascut intr-o familie de evrei stabiliti in exil la Londra. Tatal sau, Petr Vopenka, este un matematician cunoscut in intreaga lume. In ultimii ani, trilogia lui Vopenka, Orasul care doarme, Dreptatea care doarme si Taina care doarme (2011, 2012, 2013), si-a castigat numerosi cititori si simpatizanti din randul copiilor si al tinerilor din Cehia si Slovacia. Trilogia se afla in curs de traducere la Petrograd. Abia la cativa ani de la aparitie a intrat in constiinta cititorilor trillerul sau filosofic A cincea dimensiune (2009) tradus si in limba engleza. Romanul Sfarsitul legii (2003) a fost considerat prea aspru, dar in prezent e perceput mai degraba ca o viziune realista a viitorului. Cititorii sensibili s-au bucurat..

Cartea Amintiri fara culoare in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.