Home Carti PDF Amortire de Florin Lazarescu

[PDF] Amortire de Florin Lazarescu

Coperta Carte Amortire

Iti doresti sa citesti cartea Amortire scrisa de Florin Lazarescu si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Aceasta carte face parte din colectia FICTION LTD a editurii Polirom.„Sunt urmarit de o intrebare pe care o repeta bunica-mea inainte sa moara, desi se afla in propria camera unde traise peste 80 de ani: «De ce m-ati mutat de-acasa?!». Am aflat abia dupa, intamplator, ca e o chestiune tipica pentru Alzheimer in faza finala. Sa nu-ti mai recunosti nici macar propria casa, acasa. Aproape un deceniu, bunica si-a ascuns boala cu demnitate, pacalindu-i pe toti din jur, pana a rabufnit violent, cu o jumatate de an inainte de moarte. Si de-aici, o alta nedumerire: presupunand ca ai fi constient de boala, ce simti si ce faci cand iti dai seama ca incet-incet o sa ti se stearga memoria? Imbatranind, m-a mai lovit o intrebare – e drept, banala, patetica, dar destul de dureroasa, daca o pui cu seriozitate: «De ce naiba scriu eu literatura?!». Cunosc o multime de oameni pentru care publicarea unei carti pare sa echivaleze cu mantuirea. Eu n-am simtit nici macar o vaga alinare pentru necazurile marunte pe care le am ca om. In schimb, sincer, mi-e sila de vanitatile starnite de conditia de scriitor, cu atat mai mult cand le descopar la mine. Si, cum n-am gasit vreo rezolvare simpla, asumat (auto) ironic, pana la cinism, m-am apucat sa scriu un roman – cu personaje si intamplari fictive, dar cu probleme reale, comune mie si semenilor mei – despre toate intrebarile intime pentru care n-am niciun raspuns limpede.“ – Florin Lazarescu„As remarca la Florin Lazarescu spiritul de observatie, stiinta de a alege intamplari si situatii care se potrivesc textului unde le foloseste, modul in care isi apropie personajele de cititor – desi cam ciudate, personajele lui ii amintesc cititorului de cineva pe care-l cunoaste.“ – Mihail Vakulovski„Un autor nonconformist, cu priza la realul miraculos, cu interogatii care ii sunt proprii, cu intuitii ce il diferentiaza de colegii de generatie. Florin Lazarescu scrie pentru ca are ceva de transmis; proza sa este marturia unor experiente autentice, in pl..

Cartea Amortire in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.