Home Carti PDF Apocalipsa dupa Marta de Marta Petreu

[PDF] Apocalipsa dupa Marta de Marta Petreu

Coperta Carte Apocalipsa dupa Marta

Iti doresti sa citesti cartea Apocalipsa dupa Marta scrisa de Marta Petreu si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: „Logica lirica a Martei Petreu sta pe un strat de senzualitate, elogiul creierului se aliaza cu nostalgia carnii. Sub aparenta claritate intelectuala a versului, pulseaza viscerele.” – Nicolae Manolescu„Poezia Martei Petreu triumfa intr-una din cele mai radicale expresii lirice ale artei postbelice.” Nicolae Breban „Marta Petreu se adreseaza Autoritatii Supreme direct, fara intermediari, in maniera Vechiului Testament, dar nu ca supusa, ci razvratita, renegata, respinsa. Ea este uneori o Eva expulzata, dar princiara totusi, iar jungla care i-a fost data ca imparatie terestra este singura pe care si-o revendica drept patrie plina de primejdiile privilegiate ale cunoasterii. Kafka numea aceasta constientizare… nastere. Adevarul nasterii de sine transcende suferinta. Marca adevaratei poezii, a adevaratilor poeti.” – Norman Manea„Intr-o lumina rea, a «soarelui negru», se infrunta o constiinta insomniaca, devorata de nimicnicie, cu Tatal devorator. Discursul abstrus al poetei atinge pragul cel mai inalt, intalnindu-se cu negatia-afirmatie din Ascetica lui Kazantzakis si, nu in ultima instanta, continuand «rafuiala» din Psalmii arghezieni. Sub zgomotul si furia discursiva a poemelor banuim insa apele freatice ale celei mai fierbinti dragoste…” – Mircea Zaciu..

Cartea Apocalipsa dupa Marta in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.