Home Carti PDF Apologia pirleazului de Vintila Mihailescu

[PDF] Apologia pirleazului de Vintila Mihailescu

Coperta Carte Apologia pirleazului

Iti doresti sa citesti cartea Apologia pirleazului scrisa de Vintila Mihailescu si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Observator atent al realitatii imediate, Vintila Mihailescu creioneaza in eseurile sale o imagine sui-generis a societatii romanesti actuale, aratand cum ne raportam la diferite valori, care sunt noile mentalitati si obiceiuri, dar si relatia noastra cu propriul trecut si sperantele pentru viitor. Complexele culturale, sarbatorile, dezindustrializarea, munca, elitele si masele, detoxifierea, homo bran-shatus sau porcusorul Luta devin puncte de pornire pentru analize spumoase, dar si pentru texte polemice de critica sociala.„Sensul acestei alcatuiri este acela de a lua in serios pretentia de «antropologie publica» si de a transmite un mesaj de «optimism critic», pe care il consider util in acest climat public de mizerabilism necritic. Altfel spus, este vorba si despre un mesaj public, nu doar despre o conjuncturala antologie de autor.“ – Vintila Mihailescu Din cuprins: Muzeul si identitatea Taranului Roman; Cain si Abel in Romania; Privind obrazele modernitatii romanesti; Durkheim si bunica romanului; Religie si democratie; D’ale bucuriilor vietii; Primavara carnavalului nostru; Povestea de succes a celor 60 de biserici de lemn…

Cartea Apologia pirleazului in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.