Home Carti PDF Arlequine de George Cornila

[PDF] Arlequine de George Cornila

Coperta Carte Arlequine

Iti doresti sa citesti cartea Arlequine scrisa de George Cornila si publicata de Crux Publishing? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Crux Publishing

Descriere completa: “George Cornila nu scrie o carte, ci scrie o calatorie. Un drum cu suisuri si coborasuri, cu rotocoale, opriri, treceri fulgeratoare prin pasaje ale viitorului sau pe sub poduri ale trecutului, salturi din realitate spre o lume fantastica si invers, intoarceri in sine – si acestea calatorii, si inca bogate, voluptoase. Calatoresti in spatii vaste, aproape pe fiecare continent, in timpuri indepartate pana spre viitor, calatoresti in cuvinte – caci cuvintele reprezinta una dintre cele mai frumoase insusiri ale acestor povestiri. Cuvinte uitate, cuvinte rare, cuvinte noi, insiruiri de descrieri apocaliptice sau planturoase, toate acestea agatate de firul fin al naratiunii care te lasa, uneori, sa termini tu povestea, asa cum ai imaginat-o. Arlequine este cartea pe care o citesti in seri vantoase, asteptand primavara. Mihaela Apetrei, scriitoare, promotor cultural Usor de incadrat in realismul magic, povestirile lui George Cornila aduc cu ele un binevenit eclectism al subiectelor, motivelor si conflictelor, destul de rar in literatura romana contemporana. Autorul manuieste cu la fel de mult talent si canoanele prozei science fiction, si cele ale fantasticului intunecat, ale goticului, romanticului si tenebrosului, intr-un volum totusi unitar ca stil si captivant ca atmosfera. Cosmopolit, cult, pasionat de arta cinematografica si bun cunoscator al subtilitatilor tehnicilor literare, George Cornila se foloseste de toate abilitatile si pasiunile lui pentru a ne oferi un volum complex, superb stilizat, in care fiecare detaliu spune o poveste si in care fiecare personaj ne cheama sa-i fim martori la existenta. Realismul magic al lui George Cornila, infuzat cu lirismul unui Gene Wolfe sau al unui Algernon Blackwood, aduce cu sine si cate ceva din atmosfera de mister apasator al lui Poe, oniricul lui Eliade, frivolitatea lui Henry Miller, absurdul lui Kafka, profunzimea lui Borges, cosmarurile lui Edward Lucas White sau nostalgia lui M�rquez. Din volumul Arlequine nu lipsesc insa..

Cartea Arlequine in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.