Home Carti PDF Avutia ascunsa a natiunilor. Ancheta asupra paradisurilor fiscale de Gabriel Zucman

[PDF] Avutia ascunsa a natiunilor. Ancheta asupra paradisurilor fiscale de Gabriel Zucman

Coperta Carte Avutia ascunsa a natiunilor. Ancheta asupra paradisurilor fiscale

Iti doresti sa citesti cartea Avutia ascunsa a natiunilor. Ancheta asupra paradisurilor fiscale scrisa de Gabriel Zucman si publicata de Litera? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Litera

Descriere completa: „Una dintre cartile cele mai reusite despre acest subiect.“ – Le Monde Zurich, Hong Kong, Bahamas, Insulele Cayman, Luxemburg… Aceste nume ascund o realitate sinistra: frauda fiscala a unei minoritati de superbogati in detrimentul unei imense majoritati. Gratie unei metode inedite, autorul a putut evalua amploarea fenomenului: 5 800 de miliarde de euro, adica 8% din patrimoniul total al omenirii, sunt pastrate in paradisuri fiscale. Pentru prima data, circuitele evaziunii sunt disecate clar, pe baza unei anchete economice acoperind mai mult de un secol si tari din intreaga lume. Dar aceasta carte nu se multumeste doar cu prezentarea scandalului, ci ne propune un plan de actiune coerent si realist pentru a lupta impotriva opacitatii financiare: punerea in practica a sanctiunilor comerciale, elaborarea unui cadastru financiar la scara mondiala, instaurarea unui impozit global pe capital. Paradisurile fiscale se afla in inima crizei economice si democratice, dar natiunile au posibilitatea de a reactiona: nici un teritoriu nu se poate opune vointei comune a Statelor Unite si a marilor tari ale Uniunii Europene. Gabriel Zucman este profesor la London School of Economics si cercetator la University of California, Berkeley. Este membru al comitetului de redactie al revistei Regards croisés sur l’économie…

Cartea Avutia ascunsa a natiunilor. Ancheta asupra paradisurilor fiscale in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.