Home Carti PDF Baiuteii de Filip Florian

[PDF] Baiuteii de Filip Florian

Coperta Carte Baiuteii

Iti doresti sa citesti cartea Baiuteii scrisa de Filip Florian si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Baiuteii a fost tradus in Polonia (Czarne), urmand sa fie publicat si in Spania (Acantilado) si Bulgaria (Panorama +).O carte despre miracolele de langa noi, despre copilarie si naivitatile ei, despre jocuri si prietenie, despre fotbal si dorinte, dar, mai ales, despre taramul familiei, cu toate ritualurile, iubirile, asteptarile si dezamagirile lui. In dialogul dintre autori, un fel de muzica la doua instrumente, afirmatiile unuia sunt repozitionate si reformulate de celalalt, istoriile capata mize diferite in functie de unghiul din care sunt privite, personajele, dupa o scurta „cariera“ intr-un capitol, sunt demascate ironic in urmatorul… O literatura plina de farmec, in care peste oameni si omuleti (de la cei fantastici, precum Stim si Stam, pana la cei „reali“, in masura in care realul inseamna un compromis intre viziuni diferite) se pliaza nostalgia, una sustinuta si compensata, cu virtuozitate, de umor, de sarcasm blajin si de gustul dulce-amarui al unor povesti ce starnesc in fiecare dintre noi pofta intoarcerii la propria copilarie.„Ma simt alt om – cu sange cald si cord inteligent – in fata dezinvolturii cu care cei doi numesc lucruri importante, obiectele si fiintele laolalta, tot ce misca si nu misca, mamele, tatii, bunicii, fratiorii, bicicletele, funigeii, profesoarele si fotbalul minut cu minut, duminica de duminica, vedeniile, fandacsiile si miracolele pana la acel strigat magic de pe strada: «tiche goae, ooooo!».” (Radu Cosasu)„Baiuteii este extraordinara poveste – pe doua voci extrem de diferite, dar care comunica perfect, cu largi fandari si minutioase contraziceri, cu refrene cat o succesiune de istorii paralele si cu multa dragoste – a unei familii fabuloase dintr-un loc in care nimic nu e intamplator.” (Simona Sora)..

Cartea Baiuteii in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.