Home Carti PDF Biblioteca din Alexandria de Petre Salcudeanu

[PDF] Biblioteca din Alexandria de Petre Salcudeanu

Coperta Carte Biblioteca din Alexandria

Iti doresti sa citesti cartea Biblioteca din Alexandria scrisa de Petre Salcudeanu si publicata de Semne? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Semne

Descriere completa: Roman publicat prima data in 1980, dupa o trudnica elaboratie, reprezinta varful creatiei lui Petre Salcudeanu si este una dintre cele mai vandute carti in perioada comunista. In Biblioteca din Alexandria, sanatoriul in care ajunge Petre Curta, nu e atat o imagine a lumii (precum in celebrul roman al lui Thomas Mann), cat una a realitatii romanesti, prinsa in epura simbolica a celei romanesti. Bolile sunt ale personajelor, dar, prin extensie, si ale epocii in care ele au trait si traiesc. Confesiunile celor din fosta „aristocratie“ a Partidului, facute lui Curta („ziarist si scriitor in devenire“) si puse apoi pe hartie de acesta, vor fi confiscate – la propriu si la figurat – de Securitatea atenta la vocile oamenilor si la posibilele lor marturii. Adevarul va fi astfel desprins din sfera gandirii individuale si colective, din domeniul actiunii practice, fiind imobilizat si facut inert intr-o terifianta Biblioteca organizata de tortionari…

Cartea Biblioteca din Alexandria in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.