Home Carti PDF Biroul II Roman si S.S.I. in actiune – Ultima misiune de...

[PDF] Biroul II Roman si S.S.I. in actiune – Ultima misiune de Hairabetian Sevag Hagop

Coperta Carte Biroul II Roman si S.S.I. in actiune - Ultima misiune

Iti doresti sa citesti cartea Biroul II Roman si S.S.I. in actiune – Ultima misiune scrisa de Hairabetian Sevag Hagop si publicata de Neverland? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Neverland

Descriere completa: Aceasta carte face parte din colectia Arta de a calatori a editurii Neverland. Departe de a fi o scriere pseudo-memorialistica, asemanatoare multor pagini iesite de sub condeiul ofiterilor de informatii (adesea „impiedicat“ de autocenzura ce constituie o a doua natura pentru cei ce stiu ca a vorbi despre munca lor inseamna a pune in pericol nu numai interese nationale dar si vieti omenesti), romanul de fata, aflat la a doua editie, ne propune o incursiune intr-o lume frecvent evocata dar prea putin cu adevarat cunoscuta – sau recunoscuta – cea a Romaniei anilor sfarsitului celui de-al doilea razboi mondial, ce avea sa aduca si sfarsitul unei epoci, prea scurta pentru ca putinele sale roade sa reziste tavalugului lasat liber sa „bata“ Estul Europei de aliatii occidentali castigatori ai razboiului. Romanul – pe nedrept, am spune – etichetat de autor drept „poveste cu iz politist“, se doreste si reuseste a fi o imbinare intre „realitatea evenimentelor si a framantarilor politice dramatice din tara noastra intre anii 1939 – 1944 si a personajelor istorice care au jucat un rol in acele vremuri de cumpana cum ar fi Maresalul Ion Antonescu, primul ministru Armand Calinescu, sefii S. S.I. Mihail Moruzov, Eugen Cristescu si altii, in paralel cu firul fictiunii care imbina de fapt elemente din activitatea de atunci ale serviciilor noastre de contraspionaj“. Nu intamplator, imersiunea in trecut este provocata de un cataclism – cutremurul din 4 martie 1977 – care ne prilejuieste o intalnire cu un moment binecunoscut autorului, insa de asemenea „disparut in istorie“ pentru majoritatea cititorilor de azi, un moment cand oamenii care munceau in ceea ce azi numim „structurile statului“ ori „serviciile secrete“ actionau impreuna cu intreaga societate pentru inlaturarea urmarilor unui cataclism ce-i afecta pe toti deopotriva, un moment in care, ca si acum, politicienii momentului nu gaseau, de cele mai multe ori, decat ocazia de a-si face imagine pe seama nenorocirii semenilor lor. Citit..

Cartea Biroul II Roman si S.S.I. in actiune – Ultima misiune in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.