Home Carti PDF Bujor Nedelcovici – Constiinta de scriitor de Anastasia Dumitru

[PDF] Bujor Nedelcovici – Constiinta de scriitor de Anastasia Dumitru

Coperta Carte Bujor Nedelcovici - Constiinta de scriitor

Iti doresti sa citesti cartea Bujor Nedelcovici – Constiinta de scriitor scrisa de Anastasia Dumitru si publicata de ALLFA? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: ALLFA

Descriere completa: „Arta ne salveaza de la mizeria vietii si este o forma transfigurata religios a existentei. Arta – revelatia Fiintei + calea de acces la Adevar + cunoasterea Absolutului + substitutul Metafizicului si al Sacrului. Arta face sa vorbeasca tacerea terestra si trimite semnale spre linistea cosmica… Arta il provoaca pe Dumnezeu sa vorbeasca!“ (Bujor Nedelcovici, Jurnal infidel)„Destinul eroului si al omului este de a face parte din mai multe carti. O cutie mai mica intr-o cutie mai mare si asa in Cutia Pandorei… Iona in burta pestelui care, la randul lui, se gaseste in burta balenei! Polifonia! Turnul Babel! Arca lui Noe! Si astfel poate ne apropiem cu incredere de Cartea Cartilor, de Cantarea cantarilor… iar ultima carte va fi scrisa si inchinata tot lui Dumnezeu!“ (Bujor Nedelcovici, Dimineata unui miracol)„Romanul va incerca in continuare sa dobandeasca o explicatie si o consolare pentru sensul nonsensului existential, sa aspire la regasirea unitatii interioare si exterioare a omului, la depasirea limitelor impuse de filosofia finitudinii (nu reusim sa ducem nimic la bun sfarsit si suntem limitati in spatiu si timp), sa surmonteze absenta completitudinii, a alteritatii. Scriitorul, prin propria lui asceza, converteste dezordinea, esecul, vidul si ruina in ordine, valoare, sens si iluminare.“ (Cine sunteti, Bujor Nedelcovici?)„Despre viata si opera lui Bujor Nedelcovici s-au publicat, de-a lungul anilor, sute de articole, dar cartea Anastasiei Dumitru are o mai mare putere de cuprindere decat toate la un loc. Autoarea, putin cunoscuta in lumea literara, surprinde prin competenta, prin inteligenta critica si prin talentul literar.“ (Alex. Stefanescu)..

Cartea Bujor Nedelcovici – Constiinta de scriitor in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.