Home Carti PDF Cartea poemelor mele nescrise de Varujan Vosganian

[PDF] Cartea poemelor mele nescrise de Varujan Vosganian

Coperta Carte Cartea poemelor mele nescrise

Iti doresti sa citesti cartea Cartea poemelor mele nescrise scrisa de Varujan Vosganian si publicata de Cartea Romaneasca? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Cartea Romaneasca

Descriere completa: Iata ca admiratorilor Cartii soaptelor, care asteptau un nou roman, Varujan Vosganian le face un dar surprinzator: un volum de poezii. Si, totusi, nu atat de surprinzator daca avem in vedere ca noua Carte a poemelor mele nescrise este o meditatie asupra acelorasi teme profunde ale conditiei umane: nasterea si moartea, iubirea si melancolia, relatia cu divinitatea si cu istoria. Cartea poemelor mele nescrise ne vorbeste despre generatia trista a copiilor nascuti dupa razboi si careia evenimentele din 1989 nu i-au atenuat dimensiunea tragica. Dar evoca, in acelasi timp, conditia poetului intr-o lume lipsita de autenticitate. Ne-o spune autorul insusi: „Poezia se scrie la persoana I. Ea este o arta a sinceritatii, o continua marturisire. O spovedanie fara cuminecatura, caci poetul nu primeste nimic in schimb si nu poate fi iertat pentru darurile sale. Cum se poate, asadar, povesti viata unui poet, lasand la o parte orice altceva stim despre el, si recompunand-o din versurile sale? Cartea poemelor mele nescrise este, in ce ma priveste, o incercare de acest fel. In Cartea poemelor mele nescrise, eu sunt mai ales ceea ce nu am putut implini. Asta inseamna ca destinul trebuie asumat fara incetare, dar ca nu traim niciodata de ajuns pentru a-l duce pana la capat. Cineva, intr-o alta lume, continua sa-l traiasca ori sa-l scrie pentru noi.“ – Varujan Vosganian Potrivit comentatorilor sai de pana acum, Cartea poemelor mele nescrise este, prin tinuta sa ideatica si stilistica, un volum de exceptie. Dincolo de spatiul public cu care ne-a obisnuit pina acum, Varujan Vosganian ne propune, prin acest nou volum, o incursiune tulburatoare in spatiul intim al poeziei sale…

Cartea Cartea poemelor mele nescrise in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.