Home Carti PDF Cealalta parte de Alfred Kubin

[PDF] Cealalta parte de Alfred Kubin

Coperta Carte Cealalta parte

Iti doresti sa citesti cartea Cealalta parte scrisa de Alfred Kubin si publicata de Herg Benet? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Herg Benet

Descriere completa: Cu ilustratiile originale ale autorului. „Cealalta parte” este povestea unui regat al viselor care devine cosmar si a calatoriei catre Perla, un misterios oras aflat adanc in miezul Asiei, calatorie care este in acelasi timp si o intima explorare a subconstientului sau, asa cum insusi Kubin a spus, „un fel de ghid Baedeker de buzunar al acelor locuri care ne sunt cunoscute doar pe jumatate”. Scrisa in 1908 si aflata la tesatura dintre Meyrink si Kafka, cartea a fost primita cu entuziasm de catre reprezentantii expresionismului. Franz Marc a considerat-o ca fiind o magnifica intalnire cu spiritul secolului 19, iar Kandinsky a numit-o o aproximare a viziunii raului, in timp ce Lyonel Feininger i-a scris lui Kubin: „Traiesc atat de des in Perla, de parca simt ca ai scris-o si desenat-o pentru mine”.Alfred Kubin (1877-1959) a fost unul dintre artistii grafici marcanti ai secolului 20, recunoscut indeosebi pentru ilustrarea cartilor scriitorilor de literatura fantastica precum Balzac, E. T.A. Hoffmann, Gustav Meyrink si Edgar Allan Poe. Prin imbinarea intunericului decadentei si al grotescului, prin evocarea oniricului si a cosmarului viu, creatiile sale redau o atmosfera unica de mister si temeri, deopotriva…

Cartea Cealalta parte in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.