Home Carti PDF Cei trei imparati. Trei veri, trei imperii si drumul catre Primul...

[PDF] Cei trei imparati. Trei veri, trei imperii si drumul catre Primul Razboi Mondial de Miranda Carter

Coperta Carte Cei trei imparati. Trei veri, trei imperii si drumul catre Primul Razboi Mondial

Iti doresti sa citesti cartea Cei trei imparati. Trei veri, trei imperii si drumul catre Primul Razboi Mondial scrisa de Miranda Carter si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: La inceputul secolului XX, Marea Britanie, Germania si Rusia erau conduse de trei veri: regele George al V-lea, kaizerul Wilhelm al II-lea si tarul Nicolae al II-lea. Rivalitatile personale si competitia lor pentru intaietate au dus la declansarea unuia dintre cele mai distructive razboaie din toate timpurile, care avea sa inaugureze un nou capitol in istoria continentului. Miranda Carter descrie cu umor si acuitate personalitatile celor trei veri si viata de la curtile lor, dar schiteaza si un tablou al intregii belle epoque vazute prin ochii caselor regale, acea belle epoque care in 1918 era doar o amintire. Kaizerul a fost silit sa abdice si a plecat in exil, iar tarul si copiii sai au fost ucisi de revolutionarii bolsevici; singur regele George, cu sanatatea subrezita, se mai afla in fruntea poporului sau saracit. Absolutismul monarhic in Europa a luat sfarsit odata cu ei. „In aceasta carte inteligenta, amuzanta si instructiva Miranda Carter imbina istorii dinastice si politice, intr-o ampla descriere a drumului Europei catre razboi.“ – London Review of Books „In biografia celor trei monarhi, Miranda Carter a reusit sa le descrie personalitatile in culori vii, oferindu-ne un portret interesant si impartial.“ – The Times Literary Supplement..

Cartea Cei trei imparati. Trei veri, trei imperii si drumul catre Primul Razboi Mondial in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.