Home Carti PDF Ciocoii vechi si noi de Nicolae Filimon

[PDF] Ciocoii vechi si noi de Nicolae Filimon

Coperta Carte Ciocoii vechi si noi

Iti doresti sa citesti cartea Ciocoii vechi si noi scrisa de Nicolae Filimon si publicata de Minerva? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Minerva

Descriere completa: Considerat a fi primul roman realist romanesc, Ciocoii vechi si noi este citit si astazi cu placere, pentru descrierea minutioasa a societatii si a tipologiilor umane, pentru amanuntele istorice , pentru maniera justitiara a preconizarii si infaptuirii finalului actiunii, pentru maiestria naratorului. In vasta panorama a sfarsitului epocii feudale, in care se disting personaje puternic individualizate – fanariotul, curtezana, camatarul, slujnicarul -, portretul arivistului Dinu Paturica se detaseaza de celelalte, dezvaluind un personaj de exceptie, un “Julien Sorel valah”- asa cum il caracteriza George Calinescu, “un demon impielitat” – cum il numeste la un moment dat autorul. Dorind sa realizeze “un soi de manual al perfectului arivist” ( Nicolae Manolescu), Nicolae Filimon a edificat unul dintre punctele de reper in evolutia romanului social, in literatura romana…

Cartea Ciocoii vechi si noi in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.