Home Carti PDF Convorbiri cu Zaharia Sangeorzan si Nicolae Baciut de N. Steinhardt

[PDF] Convorbiri cu Zaharia Sangeorzan si Nicolae Baciut de N. Steinhardt

Coperta Carte Convorbiri cu Zaharia Sangeorzan si Nicolae Baciut

Iti doresti sa citesti cartea Convorbiri cu Zaharia Sangeorzan si Nicolae Baciut scrisa de N. Steinhardt si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Volumul reuneste dialogurile pe care N. Steinhardt le-a purtat cu Zaharia Sangeorzan si cu Nicolae Baciut. La propunerea primului, parintele de la Rohia a acceptat sa raspunda zilnic la cate o intrebare, incepand de pe 11 ianuarie 1988. S-au adunat 365 de raspunsuri pana in ziua in care N. Steinhardt a murit. Nicolae Baciut a corespondat cu monahul in perioada 1986-1988, legand un dialog pe cele mai diverse teme. Literatura, autohtona sau universala, atat de indragita de Steinhardt, ocupa un loc de cinste in discutii. Moralitatea, religia sau istoria sunt si ele intens dezbatute, iar opiniile ferme ale eseistului sunt surprinzatoare, emotionante si profunde.„Solutia in fata injustitiilor e una singura: eroismul. Sa nu taci, sa vorbesti, sa lupti, sa te afli in treaba. (Sa nu-ti vezi de treburile tale, ci de treaba dreptatii, care-i adevarata treaba a fiecaruia.) Restul e verbalism, spaima, nimicnicie.“ – N. Steinhardt..

Cartea Convorbiri cu Zaharia Sangeorzan si Nicolae Baciut in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.