Home Carti PDF Crematiunea si religia crestina de Calinic I. Popp Serboianu

[PDF] Crematiunea si religia crestina de Calinic I. Popp Serboianu

Coperta Carte Crematiunea si religia crestina

Iti doresti sa citesti cartea Crematiunea si religia crestina scrisa de Calinic I. Popp Serboianu si publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Institutul European

Descriere completa: Din Cuprins: Crematiunea si religia crestina; Eroului necunoscut; Ignoranta sau necredinta?;Respectul datorat mortilor; Invierea; Credinta in viata viitoare si incinerarea; Ultima dorinta sau „Las cu limba de moarte… “.Implementarea incinerarii in Romania, prin deschiderea, in ianuarie 1928, a crematoriului „Cenusa“ in Bucuresti, a declansat o serie de polemici in societatea vremii. Ca urmare a reactiei reprezentantilor Bisericii Ortodoxe Romane, deciziile sinodale din 1928 si 1933 au interzis savarsirea oricarui serviciu religios pentru crestinii apartinand acestei confesiuni (decizie valabila si astazi). In fata acestei situatii, cremationistii romani, grupati in jurul Societatii „Cenusa“ (care era si proprietara crematoriului), au incercat sa riposteze, cautand sa demonstreze ca intre incinerare, ca practica, si invataturile crestine nu ar fi vreo incompatibilitate. Aceasta carte reproduce textele arhimandritului Calinic I. Popp Serboianu (1883 – 1941) asupra crematiunii, publicate intre 1910 si 1938. Calinic I. Popp Serboianu este unicul cleric ortodox din tara noastra care a sustinut, in mod public, ideea incinerarii umane, fiind astfel un reper fundamental in istoria crematiunii din Romania, dar si pe plan mondial…

Cartea Crematiunea si religia crestina in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.