Home Carti PDF Dama de cupa de Iulian Ciocan

[PDF] Dama de cupa de Iulian Ciocan

Coperta Carte Dama de cupa

Iti doresti sa citesti cartea Dama de cupa scrisa de Iulian Ciocan si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Viata uniforma a functionarului corupt Nistor Polobok, sef la Primaria Chisinau, ia o turnura periculoasa din clipa in care o crapatura apare in asfaltul de linga maiestuoasa lui vila. Si asta pentru ca respectiva crapatura, initial inofensiva, se tot largeste, transformindu-se intr-un adevarat crater care inghite tot ce prinde in cale, iar de vina ar fi un pacat al oficialului, de care doar o “dama de cupa” l-ar putea absolvi. In jurul gropii care inghite metodic case si cartiere se tes mai multe povesti: un pensionar moare imediat dupa aparitia si largirea crapaturii, un alt pensionar, care a incercat ani de zile sa obtina cetatenia romana, e inghitit de groapa hulpava chiar in momentul in care pleaca pentru totdeauna spre Romania, primarul corupt al Chisinaului ajunge in spital in stare grava dupa ce oamenii ramasi fara case iau cu asalt primaria, iar un bibliotecar speriat de cataclism se lasa pacalit de un politician escroc, fondator al Partidului Anti-Groapa. Dama de cupa este un roman tulburator, care intra in dedesubturile unui sistem corupt, aratindu-ne fata ascunsa si urita a scenei politice.”Chisinaul sta sa se prabuseasca intr-o groapa. Orasul de pe Bic risca sa fie inghitit cu tot cu oameni, case si institutii ale statului. Functionari, jurnalisti, scriitori, pensionari, locatari – toti constituie o bogata galerie de personaje ale tranzitiei. O istorie plina de suspans, de tensiune narativa, cu personaje bine conturate si cu un fir epic structurat cu dexteritate. O carte care te pune pe ginduri. Si te nelinisteste.” (Maria Pilchin)”Lumea se izbeste de teoria Gaurii Negre. Din coliziune tisnesc viziuni cosmice ale Coruptiei de un umor nebun, singurul capabil sa impiedice lipsa de speranta sa se transforme in disperare. Un text in care Gogol bea o cafea (si nu numai…) cu Eugen Ionescu. O parabola egal de relevanta pe ambele maluri ale Prutului.” (Caius Dobrescu)..

Cartea Dama de cupa in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.