Home Carti PDF Daruieste iubirea care vindeca – Ghid pentru parinti de Helen LaKelly...

[PDF] Daruieste iubirea care vindeca – Ghid pentru parinti de Helen LaKelly Hunt

Coperta Carte Daruieste iubirea care vindeca - Ghid pentru parinti

Iti doresti sa citesti cartea Daruieste iubirea care vindeca – Ghid pentru parinti scrisa de Helen LaKelly Hunt si publicata de Herald? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Herald

Descriere completa: Daruieste iubirea care vindeca este un instrument extrem de pretios pentru construirea unei relatii durabile si sanatoase cu propriii copii. Parintele constient, dupa cum explica autorii, isi cunoaste lipsurile (cel mai adesea provocate de o relatie defectuoasa cu parintii, in propria copilarie) si este atent ca acestea sa nu ii stirbeasca legatura cu copilul. Unul dintre aspectele cruciale subliniate de Hendrix este utilizarea dialogului intentional, care s-a dovedit ca optimizeaza comunicarea parinte-copil: folosind tehnica Dialogului Imago – oglindire-validare-empatizare -, parintele nu intampina problemele copilului prin critici sau acuzatii, ci prin disponibilitatea de a asculta si de a-i recunoaste emotiile asa cum sunt, nu asa cum considera parintele ca ar trebui sa fie. Printre conceptele pe care Harville si Helen ni le prezinta in volumul lor se numara:- Imago – partenerul-fantasma – pe care mintea noastra inconstienta il construieste pornind de la imaginea celor pe care i-am iubit in copilarie –, care ne-a calauzit in cautarea unui partener de viata.- Parintii minimizatori si maximizatori – stilurile defensive care influenteaza ceea ce spunem si modul in care interactionam cu propriii copii.- Un proces parental care ne ajuta sa punem capat „ciclului ranirii” – perpetuarea ranilor pe care le-am primit in copilarie – pe masura ce ne crestem copiii. Adevarul profund transformator pe care il dezvaluie Harville Hendrix si Helen La Kelly Hunt este ca, urmarindu-si constient reactiile fata de comportamentul si manifestarile copilului, parintii pot invata de la el, descoperind propriile „puncte de vindecare”. Tratandu-i pe cei mici cu respect si intelegere, parintii ii incurajeaza sa fie ei insisi si sa se cunoasca in profunzime.„Un instrument remarcabil de imbunatatire a relatiilor parinte-copil.” – Booklist„Plina de idei uimitoare si sugestii practice […] O recomand tuturor parintilor.”Jerry M. Lewis, medic cercetator psihiatru, Timberlawn Research Foundation, Dall..

Cartea Daruieste iubirea care vindeca – Ghid pentru parinti in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.