Home Carti PDF Despre copilarie de Francoise Dolto

[PDF] Despre copilarie de Francoise Dolto

Coperta Carte Despre copilarie

Iti doresti sa citesti cartea Despre copilarie scrisa de Francoise Dolto si publicata de Philobia? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Philobia

Descriere completa: Celebra psihanalista de copii, Francoise Dolto, isi povesteste, la indemnul fiicei sale, propria copilarie si tinerete, scotand in evidenta, prin multe anecdote savuroase sau triste, povestile care construiesc sau distrug un copil. Descoperim astfel destinul unei fetite iesite din comun, cu o vocatie precoce, dar nascuta intr-o familie foarte conformista. Observandu-si cu atentie fratii mai mici, Francoise Dolto realizeaza inca din adolescenta faptul ca, atunci cand in jurul unui copil se petrec lucruri care il afecteaza emotional, acesta se imbolnaveste. ” Nu de boli adevarate, dar, oricum, de unele care provoaca neplaceri in familie si le complica celor mici viata ce ar putea fi altfel atat de linistita!” Tot de mica, ea isi propune sa devina “medic de educatie” si reuseste, in ciuda piedicilor din partea familiei. Departe de scrierile teoretice, aceasta carte este de fapt o marturie autobiografica foarte pasionanta. Medic pishanalist (1908- 1988), Francoise Dolto este una dintre figurile marcante ale miscarii psihanaliste in Franta. Ideile si munca sa au schimbat radical modul in care adultii privesc copiii.> (Despre copilarie, cu Francoise Dolto)” Eu n-am avut niciodata sentimente de dezaprobare fata de adulti, doar le constatam ciudateniile. Nu ma gandeam ca e rau sau nepotrivit ceea ce fac ei, nu. Nu le reprosam nimic: erau lucruri de la sine intelese, asa erau ei, asta era specia lor; doar ca-i consideram ciudati. Si ma intrebam cum de puteau fi adultii atat de ciudati, din moment ce au fost si ei copii.”. (Despre copilarie, cu Francoise Dolto)..

Cartea Despre copilarie in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.