Home Carti PDF Din Moldova (Lumina) de Bogdan Petriceicu Hasdeu

[PDF] Din Moldova (Lumina) de Bogdan Petriceicu Hasdeu

Coperta Carte Din Moldova (Lumina)

Iti doresti sa citesti cartea Din Moldova (Lumina) scrisa de Bogdan Petriceicu Hasdeu si publicata de Vestala? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Vestala

Descriere completa: Desi a avut o existenta relativ scurta (doar opt luni), Din Moldova (devenita, de la nr. 10/ 1963, Lumina) reprezinta una dintre cele mai importante reviste romanesti dintoate timpurile. Ea este, inainte de orice, publicatia afirmarii plenare a redactorului (B. P.Hasdeu) in toate domeniile literaturii: poezie, proza, dramaturgie, critica literara. Revista constituie totodata mijlocul prin intermediul caruia savantul a trezit din letargie viata culturala ieseana, trasand, in genere, literaturii romane un nou fagas (anticipator al celui croit de Maiorescu), cu deschidere deopotriva catre marile probleme nationale si catre valorile universale. In sfarsit, Din Moldova (Lumina) reprezinta stimulentul de coagulare a principalelor forte artistice care vr alcatui – dupa uzurparea rolului de mentor al lui B. P.Hasdeu si de indepartarea lui din invatamant – nucleul viitoarei „Junimi“. O repunem in circulatie, cu convingerea ca ea poate sugera mai bine decat orice antologie si chiar decat seria de opere complete, multilateralitatea si imprevizibilitatea spiritului creator hasdeean…

Cartea Din Moldova (Lumina) in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.