Home Carti PDF Diversitatea fitosociologica a vegetatiei Romaniei (vol.I) – Vegetatia erbacee naturala de...

[PDF] Diversitatea fitosociologica a vegetatiei Romaniei (vol.I) – Vegetatia erbacee naturala de Teodor Chifu

Coperta Carte Diversitatea fitosociologica a vegetatiei Romaniei (vol.I) - Vegetatia erbacee naturala

Iti doresti sa citesti cartea Diversitatea fitosociologica a vegetatiei Romaniei (vol.I) – Vegetatia erbacee naturala scrisa de Teodor Chifu si publicata de Institutul European? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Institutul European

Descriere completa: Din cuprins: Principii metodologice Unitatile zonale ale vegetatiei Romaniei Consideratii privind studiile de vegetatie in Romania Lemnetea minoris Charetea fragilis Zosteretea marinae Ruppietea maritimae Potametea pectinati Phragmiti-magnocaricetea Salicetea herbaceae Juncetea trifidi Mulgedio-aconitetea Volum distins cu premiul Emanoil Teodorescu al Academiei Romane Tema se inscrie in studiul mai larg al biodiversitatii si al conservarii florei si vegetatiei. Au fost sintetizate date din peste 2300 articole publicate in diverse reviste din tara si strainatate, precum si din peste 40 de monografii si teze de doctorat, urmarind sa scoatem in evidenta meritele tuturor cercetatorilor romani si straini care au studiat covorul vegetal din Romania. Sunt descrisi peste 1200 fitocenotaxoni, conform cu acelasi principiu metodologic: pe asociatii si subasociatii vegetale, pe baza speciilor caracteristice si ordonate intr-un sistem fitosociologic central-european in unitati superioare (clase, ordine, aliante) avand la baza un grup de specii caracteristice. In redactare s-a avut in vedere sa se dea o nota unitara nomeclaturii fitosociologice in conformitate cu “Codul International de nomenclatura fitosociologica”.Printre cele mai importante clase de vegetatie se numara: Festuco-Brometea, Stellarietea mediae, Molinio-Arrhenatheretea, Phragmiti-Magnocaricetea, Festuco-Puccinellietea, Querco-Fagetea, Quercetea pubescentis, Artemisietea vulgaris etc. Subliniem identificarea si descrierea de catre fitosociologii romani a 485 asociatii si 390 subasociatii, o clasa, 6 ordine, 4 subordine, 26 aliante si 9 subaliante noi pentru stiinta…

Cartea Diversitatea fitosociologica a vegetatiei Romaniei (vol.I) – Vegetatia erbacee naturala in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.