Home Carti PDF Dusmanul declarat de Jean Genet

[PDF] Dusmanul declarat de Jean Genet

Coperta Carte Dusmanul declarat

Iti doresti sa citesti cartea Dusmanul declarat scrisa de Jean Genet si publicata de Tact? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Tact

Descriere completa: Texte de critica politica si sociala, articolele retinute dezvolta atitudinea si viziunea unuia dintre cei mai controversati si fascinanti scriitori contemporani; depasite din punct de vedere cronologic, ele pastreaza incisivitatea si savoarea unei sintaxe revolutionare. Interviurile: 3 imagini pentru public, construite de Genet…la intrebarile a 3 oameni diferiti, in 3 timpuri diferite: Genet fie ascunde, fie dezvaluie multiplele fatete care jaloneaza parcursul militantului care a fost. Grupajul tematic propus in prezentul volum raspunde principalelor interventii politice ale lui Jean Genet. Daca primele doua serii de texte (Panterele Negre si Palestinienii) se concentreaza in jurul unor tematici indelung elaborate de autor, textele care figureaza in cea de-a treia serie (Varia) reprezinta un caz aparte. Ele reflecta – in mod particular – refuzul constant manifestat de Genet de a apartine scenei intelectuale franceze precum si declinarea oricarei apartenente in general. Din partea unui autor care afirma cu cinism ca singurele lucruri care il leaga de Franta sint limba si bucataria, chiar daca intempestive, aceste luari de pozitie fata de politica franceza dau seama de dificultatile asumarii unui exil total, mai ales atunci cind reperele sint cele oferite de limba ca suport inamovibil. Un alt text (pastrat in rezerva de catre autor) care vine sa intareasca aceasta convingere si intitulat pur si simplu Fratii Karamazov, este un elogiu adus lui Dostoievski si, in acelasi timp, o incercare de trasare a unei poetici. Am putea spune ca este pata oarba care circumscrie reflectia politica. Cele trei interviuri retinute in finalul volumului urmaresc echilibrarea intre cele doua dimensiuni: politica si estetica. Jean Genet (1910-1986), figura tutelara pentru generatia Beat, pentru miscarile de emancipare ale homosexualilor, a beneficiat de o intrare sulfuroasa pe scena literaturii mondiale. Descoperit de Cocteau si „sanctificat“ de Sartre, Genet este unul dintre putinii scriitor..

Cartea Dusmanul declarat in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.