Home Carti PDF Economia de dictionar. Exercitii de indemanare epistemica de Marin Dinu

[PDF] Economia de dictionar. Exercitii de indemanare epistemica de Marin Dinu

Coperta Carte Economia de dictionar. Exercitii de indemanare epistemica

Iti doresti sa citesti cartea Economia de dictionar. Exercitii de indemanare epistemica scrisa de Marin Dinu si publicata de Economica? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Economica

Descriere completa: Prima lucrare extinsa a unui autor roman in care se interogheaza fundamentele stiintei economice actuale, Economia de dictionar. Exercitii de indemanare epistemica se adreseaza nu doar specialistilor, ci tuturor celor interesati de raspunsuri in legatura cu criza economica globala. Pornind de la ipoteza ca realitatea economica se configureaza dupa preceptele teoriei standard, autorul considera fundamentala pentru finalitatea actiunii sociale constientizarea limitelor explicative ale teoriei, dar si internalizarea procesului logicii situationale in intelegerea intersubiectivitatii ca matrice a proceselor economice. Miza urmarita este de a testa consistenta intemeierilor epistemice de sorginte iluminista, de la conceptul de „mana invizibila” si pana la predictibilitatea ciclurilor economice, cu intentia de a demonstra ca deficitul explicativ al stiintei economice vine tocmai din falsificarea continutului economiei prin parcimonie si cantitativism. Asa s-a ajuns, bunaoara, la preluarea necritica si transformarea ideii de progres in crestere economica sau a celei de selectie naturala in concurenta exclusiva, dar si la amestecul valorilor generice din teoria libertatii umane cu cele din teoria pietei ca mecanism de alocare a resurselor economice , rezultatul fiind proiectarea unor ideologii in care o expresie a rationalitatii economice – avutia – devine intersanjabila cu puterea, ca functie a guvernarii. Autorul cheama la bara principalele ipoteze ale stiintei economice incercand sa deceleze deficitul explicativ, evident astazi cand mare parte a consecintelor economice ale crizei globale nu mai pot fi intelese pornind de la asumptii de genul: „piata libera se autoregleaza”, „agentii fac alegeri rationale” s. a.m. d. Mecanicismul si materialismul economiei ca stiinta constituie cauzele profunde ale crizei actuale, care este nu doar una a ipotezelor de lucru, a instrumentelor si a sistemului ca atare, ci si a teoriei cladita pe asumptii fiziciste, non-antropice. Reconstructia ed..

Cartea Economia de dictionar. Exercitii de indemanare epistemica in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.