Home Carti PDF Editie revazuta de Peter Esterhazy

[PDF] Editie revazuta de Peter Esterhazy

Coperta Carte Editie revazuta

Iti doresti sa citesti cartea Editie revazuta scrisa de Peter Esterhazy si publicata de Curtea Veche? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Curtea Veche

Descriere completa: „Editie revazuta este o addenda la Harmonia caelestis, celebrul roman al lui Peter Esterhazy. In ianuarie 2000, la cateva zile dupa ce autorul finalizeaza manuscrisul romanului Harmonia caelestis, in care aducea un omagiu, printre altele, Tatalui, Matyas Esterhazy, afla intamplator ca acesta fusese agent al politiei politice din Ungaria. Peter Esterhazy considera ca e datoria lui morala sa prezinte cititorului si aceasta fateta a tatalui sau – si astfel, in 30 ianuarie 2000, incepe sa scrie un jurnal mai special, care va deveni apoi textul cartii Editie revazuta. Acest jurnal tine pana in aprilie 2002, perioada in care autorul citeste, fila cu fila, cele patru dosare aflate in arhivele Oficiului National de Istorie Contemporana din Ungaria (omologul CNSAS din Romania), dosare ce contin notele informative scrise de tatal sau, evaluarile ofiterilor de legatura, observatiile, sarcinile emise de politia politica, alte documente. Metaforic vorbind, Peter Esterhazy isi face o operatie pe cord deschis; nu intamplator, pasajele din aceste dosare, redate ad litteram, sunt scrise cu litere rosii, (parca) insangerate, insotite fiind de comentariile autorului scrise cu litere negre, (parca) cernite. Editie revazuta este o carte de o sinceritate uluitoare, cum rar se poate citi, o carte dureroasa, o carte a confruntarii dintre un fiu si tatal sau pe parcursul dezvaluirii istoriei unei tradari, o carte despre natura sistemului comunist, despre insingurarea si suferinta umana, cu toate nuantele posibile si imposibile – o carte care se citeste cu sufletul la gura.“ – Anamaria Pop„Proza lui Esterhazy e saltareata, aluziva si plina de limbaj colorat… straluceste si scoate scantei. Propozitiile sunt active si concrete. Detaliile fizice tasnesc din intunericul ambivalentei emotionale.“ – John Updike, New Yorker..

Cartea Editie revazuta in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.