Home Carti PDF Educatia sentimentala de Gustave Flaubert

[PDF] Educatia sentimentala de Gustave Flaubert

Coperta Carte Educatia sentimentala

Iti doresti sa citesti cartea Educatia sentimentala scrisa de Gustave Flaubert si publicata de Litera? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Litera

Descriere completa: Educatia sentimentala e perversa nu ca educatie, ci ca literatura. Toate scenele de amor, destule, sunt mentale, iar efectele trupesti tin de stilul in care sunt redate. Un tanar se indragosteste de o femeie maritata, care nu stie de iubirea lui. Sotul nu-l vede niciodata ca pe un rival, si nici nu are de ce. Sotia e femeia perfecta, sotul e burghezul adevarat, lipsit de scrupule. Dar iubirea romantica nu invinge. Invinge impuritatea vietii, in lupta cu o inocenta ce se risipeste, incet, ca o ceata matinala, fara ca soarele sa fie cel care o topeste. Un roman despre vise, de o subtilitate care pe alocuri taie pana la sange, fara sa poti spune de unde curge…Flaubert nu e doar un autor, e o idee. Nu e doar o idee filozofica, e o idee sensibila. Exista multi autori-idei, dar si autori-clisee. In cazul nostru, insa, e greu de definit ideea sensibila pe care o reprezinta Flaubert. Pentru ca el sta undeva intre Balzac si Proust, acolo unde literatura care plecase cu gindul de a spune adevarul despre lume isi da seama ca adevarul la care poate ajune ii apartine, sta in stil si nu poate fi decit autenticitate…

Cartea Educatia sentimentala in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.