Home Carti PDF Eminescu, poem cu poem. Doina de Alex. Stefanescu

[PDF] Eminescu, poem cu poem. Doina de Alex. Stefanescu

Coperta Carte Eminescu, poem cu poem. Doina

Iti doresti sa citesti cartea Eminescu, poem cu poem. Doina scrisa de Alex. Stefanescu si publicata de ALLFA? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: ALLFA

Descriere completa: Volumul de fata din seria “Eminescu, poem cu poem” ne dezvata de toate vechile obiceiuri de interpretare care au prezentat in limbaj de lemn poeziile eminesciene. Alex. Stefanescu ne face din nou cunostinta, de data aceasta in cuvinte simple si idei proaspete, cu unele dintre cele mai cunoscute poezii din literatura romana. Analiza sa cuprinde observatii fresh si referinte culturale pe gustul elevilor, tinerilor si iubitorilor de literatura care (re) descopera astazi creatia eminesciana. Alex. Stefanescu este critic si istoric literar, prozator, dramaturg, publicist si realizator de emisiuni TV. S-a nascut la 6 noiembrie 1947 in Lugoj. Incepand din 1990, a fost redactor al revistei „Romania literara“ si redactor-sef in perioada 1995-2010. A scris mii de articole si douazeci de carti, dintre care a avut un mare ecou „Istoria literaturii romane contemporane. 1941-2000“, aparuta in 2005 (Premiul Uniunii Scriitorilor, Premiul Academiei). Volumele „Jurnal secret“ (2009) si „Barbat adormit in fotoliu“ (2010) s-au epuizat din librarii si au fost reeditate la cererea publicului. Emisiunea „Un metru cub de cultura“, difuzata de Realitatea TV, i-a adus Premiul APTR pentru talk-show-uri in anul 2004, iar alta emisiune, realizata pentru TVR Cultural, „Istoria literaturii romane contemporane povestita de Alex. Stefanescu“, a fost distinsa cu Premiul APTR pentru emisiuni culturale in anul 2008. In 2009 a publicat o carte despre doua sute cincizeci de carti proaste, „Cum te poti rata ca scriitor“. Tot in 2009, a inceput sa realizeze si o emisiune TV pe aceasta tema, „Tichia de margaritar“. A urmat, intre 2011 si 2013, emisiunea „Iluminatul public“, consacrata celor mai bune carti aparute dupa 1989. Un succes remarcabil are volumul „Convorbiri cu Alex. Stefanescu“, realizat de Ioana Revnic si publicat in 2013 la Editura ALL. www. alexstefanescu. ro..

Cartea Eminescu, poem cu poem. Doina in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.