Home Carti PDF Enervarea

[PDF] Enervarea

Coperta Carte Enervarea

Iti doresti sa citesti cartea Enervarea publicata de Sophia? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Enervarea

Editura: Sophia

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Enervarea seamana in mare masura cu o alergie cronica. La inceput, o provoaca doar un numar restrans de situatii, dar, daca intarziem sa ne luptam cu inclinarea noastra spre manie, sfera posibilelor motive se poate extinde asupra tuturor aspectelor vietii noastre. Cu cat ne enervam mai des, cu atat mai obsesiva devine necesitatea de a ne descarca enervarea pe cineva sau ceva. Totusi, e important sa tinem minte ca nu se poate scapa de emotiile negative pur si simplu exteriorizandu-le in permanenta si fara discernamant. Enervarea se ascunde si va astepta doar momentul potrivit ca, prinzand puteri noi, sa se faca simtita de toata lumea. Obisnuinta de a-ti „varsa” mereu nervii are o influenta cat se poate de negativa asupra relatiilor noastre cu cei din jur si mai ales asupra relatiilor noastre cu copiii. Se stie ca „Educatorul enervat nu educa, ci doar enerveaza”. Parintele aflat intr-o stare de acest fel isi poate atinge, pe termen scurt, scopul; totusi, el imprima in sufletul de copil un model vicios de comportament emotional. Inainte de a intra in lupta cu aceasta deprindere, trebuie neaparat inteleasa natura ei. Asadar, ce trebuie sa stim despre enervare? Cartea de fata, al carei autor este unul dintre cei mai cunoscuti psihologi ortodocsi din Rusia, ne ofera explicatii clare si sfaturi practice pentru lupta cu aceasta patima – una dintre cele mai distructive pentru relatiile familiale si sociale si pentru intreaga noastra viata duhovniceasca, daca ar fi sa luam seama la marturia din Pateric: „Maniosul, chiar de ar invia vreun mort, nu e primit la Dumnezeu.” Tradus de Adrian Tanasescu-Vlas…

Cartea Enervarea PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.