Home Carti PDF Estetica lui Vladimir Soloviov de Michelina Tenace

[PDF] Estetica lui Vladimir Soloviov de Michelina Tenace

Coperta Carte Estetica lui Vladimir Soloviov

Iti doresti sa citesti cartea Estetica lui Vladimir Soloviov scrisa de Michelina Tenace si publicata de Galaxia Gutenberg? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Galaxia Gutenberg

Descriere completa: „Ce obosit sunt de lucrurile frumoase pe care le-am vazut!” suspina eroul filmului Nostalgia al lui Andrei Tarkovski. Intr-adevar, lumea este plina de frumusete, dar fiecare frumusete este particulara si risipita, si lasa omul obosit si nemultumit. Spre sfarsitul secolului trecut, Soloviov traia experienta dureroasa a separarii celor trei domenii ale cunoasterii umane: stiintele naturale, metafizica si mistica, ce dureaza de secole. Caracterul genial al gandirii sale si natura sa mistica il vor indrepta spre elaborarea unei sinteze moderne: trebuie sa renuntam la principiul cartezian de idee limpede si distincta si sa trezim intuitia, care consta in a-l vedea pe unul in celalalt, unul in tot si totul intr-unul. Aceasta intuitie, care nu distruge nici Unul, nici multiplicitatea, corespunde viziunii frumusetii. Frumusetea va fi, deci, cea care, conform celebrei fraze a lui Dostoievski, va salva lumea. Lucrarea Michelinei Tenace este o reflectie asupra sensului frumusetii mantuitoare, plecand de la scrierile estetice ale lui Soloviov. Intuitiile si dorinta lui de a alcatui o estetica completa au ramas o simfonie neterminata. Era nevoie, prin urmare, de o lectura inteligenta a acestor scrieri si de un studiu care sa fie, in acelasi timp, istoric si speculativ, pentru a putea intrezari maretia idealului atotintregului care in traditia rusa este Sophia, adica Intelepciune, Frumusete si Viata. cardinal Tomáš ŠpidlíkMichelina Tenace s-a nascut la 8 mai 1954, in San Marco, Italia. A studiat filosofia in Franta si a absolvit facultatea de filologie moderna din cadrul Universitatii La Sapienza Roma. Este doctor in Teologie la Universitatea Pontificala Gregoriana, Roma. Actualmente preda in cadrul aceleiasi universitati, precum si in cadrul Institutului Pontifical Oriental si al Institutului Regina Mundi, din Roma. Este membru permanent al Centrului de Studii si Cercetari Ezio Aletti Roma…

Cartea Estetica lui Vladimir Soloviov in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.