Home Carti PDF Eu … astept aici, pe bulevardul fericirii pierdute de Daniel Nitoi

[PDF] Eu … astept aici, pe bulevardul fericirii pierdute de Daniel Nitoi

Coperta Carte Eu ... astept aici, pe bulevardul fericirii pierdute

Iti doresti sa citesti cartea Eu … astept aici, pe bulevardul fericirii pierdute scrisa de Daniel Nitoi si publicata de Neverland? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Neverland

Descriere completa: Anii de cand il cunosc si de cand colaborez cu Daniel Nitoi incep, incet – incet, sa se adune pe un raboj temporal. Si, odata cu trecerea lor, Daniel nu inceteaza sa ma surprinda. In cel mai frumos sens al cuvantului. Frumoasa noastra colaborare artistica starneste, de cele mai multe ori, spaima in randul „concurentei” in materie de spectacole. Spun „spaima” pentru ca spectacolele imaginate, regizate si – oh da! – finantate de Daniel reprezinta mici bijuterii artistice de bun-gust, pe placul din ce in ce mai putinilor spectatori civilizati si educati. Intr-o mare de „productii” suburbane, cu un limbaj de stadion de provincie, cu un decor alcatuit din resturile unor scaune fara picioare si cu trei cearceafuri zdrentuite, spectacolele lui Daniel sunt adevarate oaze de lumina. Dovada – salile pline si arhipline din marile orase in care jucam. In Bucuresti nu avem loc pentru ca nu ni se da voie. Decat, eventual, prin subsoluri sordide. Apreciat de multi, condamnat, poate, de altii, Daniel isi vede de drum cu seriozitate, cu daruire, cu eleganta, cu imense sacrificii. Mai ales materiale… Spuneam mai sus ca prezenta actelor artistice ale lui Nitoi provoaca spaima. Ei bine, odata cu aparitia acestui nou volumas de versuri, spaima declansata de tanarul autor incepe sa se raspandeasca in spinoasa lume a Poesiei. Asta pentru ca, din nou, Nitoi demonstreaza – daca mai era nevoie – ca stie sa se joace si cu versul, si cu imaginile poetice. Un redutabil poet, deja format, deja stapan pe sine si pe mijloacele de exprimare. Poezia sa pare elaborata cu usurinta, de undeva din varful penitei, dar sunt convins (ca mare consumator de poezie) ca, dincolo de usurinta aparenta se ascund ore si ore de munca, studiu si transpiratie poetica. Inspirat, adesea profund, trist, sfasiat, arogant, temator, vesnic cautator al unei eventuale raze de iubire adevarata, scarbit de lumea urata si meschina care – din nefericire – il inconjoara, Nitoi trage un cutremurator semnal de alarma, punandu-ne..

Cartea Eu … astept aici, pe bulevardul fericirii pierdute in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.