Home Carti PDF Europa. Lupta pentru suprematie de la 1453 pana in prezent

[PDF] Europa. Lupta pentru suprematie de la 1453 pana in prezent

Coperta Carte Europa. Lupta pentru suprematie de la 1453 pana in prezent

Iti doresti sa citesti cartea Europa. Lupta pentru suprematie de la 1453 pana in prezent publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi in format fizic apasand butonul de mai jos. 

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2

Informatii utile despre Europa. Lupta pentru suprematie de la 1453 pana in prezent

Editura: Polirom

Vezi aici mai multe informatii despre carte

Descriere completa: Cine controleaza centrul Europei controleaza intregul continent, iar cine controleaza Europa poate sa domine lumea – iata un adevar fundamental al geopoliticii. In ultimele cinci secole, numerosi regi, cuceritori, presedinti si dictatori si-au dorit sa detina puterea asupra zonei care se intinde din Tarile de Jos si Germania pana in Campia Padului. Carol Quintul, Napoleon, Hitler, Stalin si Gorbaciov au avut cu totii acelasi obiectiv: sa domine centrul Europei. Totul a inceput, sustine Brendan Simms, in 1453, cand prabusirea Imperiului Bizantin a deschis calea incursiunilor otomane pe continent si a grabit expansiunea Sfantului Imperiu Roman. Dupa aceea conflictele s-au succedat aproape neintrerupt, de la Razboiul Civil englez si Revolutia Franceza pana la cele doua razboaie mondiale. Imbinand religia, politica, strategia militara si relatiile internationale, Brendan Simms evoca o jumatate de mileniu de istorie pentru a arata cum lupta pentru suprematie in Europa a modelat istoria intregii lumi. Si cum, atunci cand in Europa este armonie, lumea intreaga are de castigat….

Cartea Europa. Lupta pentru suprematie de la 1453 pana in prezent PDF poate fi gasita in librariile de pe ios sau android. Daca totusi nu ai gasit-o si vrei neaparat sa o citesti, iti recomandam varianta tiparita.