Home Carti PDF Evreii lui Saturn. Despre sabatul vrajitoarelor si sabatianism de Moshe Idel

[PDF] Evreii lui Saturn. Despre sabatul vrajitoarelor si sabatianism de Moshe Idel

Coperta Carte Evreii lui Saturn. Despre sabatul vrajitoarelor si sabatianism

Iti doresti sa citesti cartea Evreii lui Saturn. Despre sabatul vrajitoarelor si sabatianism scrisa de Moshe Idel si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Aceasta carte face parte din colectia PLURAL a editurii Polirom. Ce au in comun un vechi zeu pagan, o planeta, o figura mesianica de la inceputurile epocii moderne si ceremoniile nocturne ale vrajitoarelor? Cum se poate concilia astrologia greco-araba cu sacralitatea religioasa a Sabatului evreiesc? Pe baza a numeroase surse edite si inedite, Moshe Idel reconstituie un parcurs fascinant al istoriei ideilor, ghidandu-ne in timp si in spatiu pentru a descoperi originile unora dintre cele mai inradacinate clisee din cultura si imaginarul modern. Daca unii autori i-au atribuit lui Saturn, astrul tutelar al evreilor, caracteristici sinistre, printre care asocierea cu vrajitoria, altii, dimpotriva, i-au conferit o semnificatie pozitiva, legata de speranta si rascumparare. Astfel, din Antichitate pana in prezent, ni se dezvaluie multiplele legaturi dintre mit si stiinta, dintre traditiile intelectuale si traditiile populare, dintre sistemele speculative si sistemele religioase care au influentat gandirea si constiinta celor ce au trait intre Orient si Occident. Din cuprins: Saturn, Sabat, vrajitoria si evreii; Saturn si Shabbetay Tzvi: o planeta care a devenit „Mesia“;De la Saturn la melancolie; Reactii la saturnizarea iudaismului…

Cartea Evreii lui Saturn. Despre sabatul vrajitoarelor si sabatianism in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.