Home Carti PDF Exilul interior. Dan Er. Grigorescu-Negropontes de Ariana Negropontes

[PDF] Exilul interior. Dan Er. Grigorescu-Negropontes de Ariana Negropontes

Coperta Carte Exilul interior. Dan Er. Grigorescu-Negropontes

Iti doresti sa citesti cartea Exilul interior. Dan Er. Grigorescu-Negropontes scrisa de Ariana Negropontes si publicata de Vremea? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Vremea

Descriere completa: Volumul cuprinde un amplu interviu despre exilul celebrului fotograf Dan Grigorescu-Negropontes, fiul generalului Eremia Grigorescu. Prin amabilitatea Arianei Negropontes, sotia lui Dan Grigorescu-Negropontes, volumul cuprinde numeroase fotografii din arhivele familiilor Negropontes si Grigorescu.„In vara anului 2008, ma aflam la Paris sa pregatesc spre publicare un volum din opera scriitorului, fotografului si gazetarului Dan Er. Grigorescu-Negropontes (1917-1990). Am avut atunci prilejul sa stau mai mult de vorba despre Dan cu Ariana Negropontes, sotia acestuia, care i-a fost alaturi mai bine de treizeci de ani si l-a insotit in multe din periplurile sale. Aveam sa descopar, spre surprinderea mea, cat de putine lucruri stiam despre destinul absolut neobisnuit al omului si artistului pe care il intalnisem cu ani buni in urma, cu care ma imprietenisem si pe care avusesem impresia ca il cunosc cat de cat. Descopeream, in acelasi timp, in Ariana Negropontes o povestitoare talentata, cu o memorie prodigioasa. Cum am gasit extrem de interesante lucrurile pe care mi le povestea, despre felul cum s-a nascut o carte sau alta, despre oamenii cu care Dan a venit in contact, despre conceptiile sale si valorile in care credea, i-am cerut Arianei permisiunea sa inregistrez convorbirile noastre. Asa s-a nascut aceasta carte pe care o ofer cititorului cu speranta ca il va ajuta sa inteleaga mai bine o epoca, prin intalnirea cu omul si artistul de exceptie Dan Er. Grigorescu-Negropontes.” – Crisula Stefanescu, Dan Er. Grigorescu Dan Er. Grigorescu s-a nascut in 1917 la Barlad, ca fiu al Elenei Negropontes, descendenta unei familii de bancheri, si al Generalului Eremia Grigorescu, invingatorul de la Marasesti si Oituz, ale carui cuvinte „Pe aici nu se trece” au ramas celebre. In 1919, cand Dan avea un an si opt luni, Generalul moare pe neasteptate, rapus de gripa spaniola care facea ravagii la inceputul secolului trecut. In urma mortii Generalului, Elena Grigorescu, insotita de Dan, pl..

Cartea Exilul interior. Dan Er. Grigorescu-Negropontes in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.