Home Carti PDF Expo ’58 de Jonathan Coe

[PDF] Expo ’58 de Jonathan Coe

Coperta Carte Expo '58

Iti doresti sa citesti cartea Expo ’58 scrisa de Jonathan Coe si publicata de Polirom? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Polirom

Descriere completa: Thomas Foley e un marunt functionar britanic, plictisit de munca lui la Biroul Central de Informatii. Insa un eveniment neasteptat ii schimba radical destinul: in anul 1958 este trimis la Bruxelles, ca sa supravegheze activitatea pubului traditional construit in pavilionul britanic cu ocazia Expozitiei Internationale din Belgia. Thomas descopera la Bruxelles o lume diversa si dezinhibata. Flirteaza cu o frumoasa insotitoare de la Expo, se imprieteneste cu un pretins jurnalist rus, iar la un moment dat e implicat intr-o afacere de spionaj international. Vor trece decenii pana cand va ajunge sa inteleaga ce a facut el de fapt in Bruxelles, dar e deja prea tarziu ca sa mai schimbe ceva. Jonathan Coe (nascut in 1961, la Birmingham) a studiat la Trinity College din Cambridge. A fost profesor la University of Warwick, unde a obtinut si titlul de doctor in literatura engleza. Primele sale romane – Femeia intimplatoare (1987), Un strop de dragoste (1989) si Piticii mortii (1990; Polirom, 2006) – impun o noua voce a literaturii britanice contemporane, caracterizata printr-un umor specific, o preocupare pentru problemele sociale si o accentuata tonalitate sarcastica, temperata de un umanism subtil. Romanul Ce hacuiala! (1994; Polirom, 2008) obtine John Llewellyn Rhys Prize in Anglia si Prix du Meilleur Livre Etranger in Franta, iar Casa somnului (1997; Polirom, 2001), considerat capodopera sa, este recompensat cu Writers’ Guild of Great Britain Award si Prix Medicis Etranger. Ulterior autorului britanic i se decerneaza si Bollinger Everyman Wodehouse Prize pentru romanul Clubul putregaiurilor (2001; Polirom, 2004, 2012). Pina in prezent Coe a publicat zece romane, cel mai recent dintre ele, Expo ’58, fiind lansat in Marea Britanie in 2013. Pe linga traducerile mentionate anterior din creatia lui Jonathan Coe, la Editura Polirom au mai aparut Cercul inchis (2006), Ploaia inainte sa cada (2009) si Inspaimintatoarea viata personala a lui Maxwell Sim (2011)…

Cartea Expo ’58 in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.