Home Carti PDF Falsul Don Quijote de la Mancha de Alonso Fernandez de Avellaneda

[PDF] Falsul Don Quijote de la Mancha de Alonso Fernandez de Avellaneda

Coperta Carte Falsul Don Quijote de la Mancha

Iti doresti sa citesti cartea Falsul Don Quijote de la Mancha scrisa de Alonso Fernandez de Avellaneda si publicata de Paralela 45? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Paralela 45

Descriere completa: Continuare apocrifa a lui Don Quijote de la Mancha I de Miguel de Cervantes. Prin 2009, cand J. D. Salinger depasise pragul celor nouazeci de ani, a aparut o continuare insolenta a romanului De veghe in lanul de secara, semnata cu pseudonimul J. D. California: 60 Years Later: Coming Through the Rye. Batranul scriitor apeleaza la justitie si, in 2010, la cateva luni dupa moartea sa, verdictul judecatoresc interzice difuzarea in SUS si Canada a continuarii neautorizate. Acum 400 de ani, in 1614, in timp ce Miguel de Cervantes lucra la partea a II-a a lui Don Quijote de la Mancha, a aparut, in imprejurari obscure, o continuare frauduloasa si rauvoitoare, semnata cu un pseudonim nici astazi descifrat, Alonso Fernandez de Avellaneda. In primavara anului 1615 vede, in replica, lumina tiparului si adevarata parte a II-a a lui Don Quijote. Se deschide astfel un pasionant, unic poate, capitol de istorie literara. Cervantes, care avea sa moara un an mai tarziu (22 aprilie 1615), nu si-a putut apara creatia decat cu arma geniului sau. A fagocitat continuarea apocrifa, nu lipsita de calitati literare, si si-a subsumat-o pentru eternitate. Falsul Don Quijote poate fi citit cu delectare, dar numai in umbra modelului autentic. In plus, continuarea apocrifa reprezinta primul si cel mai bogat document privind receptarea veritabilului Don Quijote in secolul al XVII-lea spaniol…

Cartea Falsul Don Quijote de la Mancha in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.