Home Carti PDF Fiducia si administrarea bunurilor altuia de Gheorghe Buta

[PDF] Fiducia si administrarea bunurilor altuia de Gheorghe Buta

Coperta Carte Fiducia si administrarea bunurilor altuia

Iti doresti sa citesti cartea Fiducia si administrarea bunurilor altuia scrisa de Gheorghe Buta si publicata de Universul Juridic? Nimic mai simplu, o poti citi apasand butonul de mai jos.

Citeste Cartea – Sursa 1
Citeste Cartea – Sursa 2
Citeste Cartea – Sursa 3
Editura: Universul Juridic

Descriere completa: Monografia Fiducia si administrarea bunurilor altuia, reluand si dezvoltand unele studii si articole ale autorului pe aceste teme, nu isi propune o analiza exhaustiva si completa a celor doua institutii, ci, mai curand, avand in vedere specificul si formatul colectiei in care apare, se doreste a fi doar o introducere in studiul acestora si un instrument util pentru cei care – doctrinari sau practicieni ai dreptului – doresc sa aprofundeze institutia fiduciei si/sau pe cea a administrarii bunurilor altuia. Initiativa introducerii fiduciei si a administrarii bunurilor altuia in dreptul civil roman este laudabila, dat fiind faptul ca ele s-au conturat si afirmat ca institutii de drept dinamice si foarte utile in dreptul contemporan, gasindu-si locul in cele mai moderne reglementari. Din pacate, distanta dintre intentia legiuitorului roman, laudabila, si rezultatul concret obtinut prin textele adoptate este prea mare si transforma reglementarea romaneasca intr-una greu si rar aplicabila, spre deosebire de reglementarile care au inspirat-o. Analiza fiecareia dintre institutiile examinate este facuta distinct, prezentand specificul si individualitatea acestora, dar semnalandu-se, de fiecare data cand este cazul, legaturile dintre ele, intrepatrunderea reglementarii si influenta reciproca, aspecte ce vin sa justifice, de altfel, abordarea ambelor institutii in prezenta lucrare. Monografia nu scapa din vedere nici normele de drept international privat privind fiducia, evidentiind, pe de o parte, sursa de inspiratie pentru textul de lege din Codul civil roman, Conventia de la Haga privind legea aplicabila trust-ului si recunoasterii acestuia din 1 iulie 1985, si, pe de alta parte, experienta altor sisteme de drept la intalnirea cu trust-ul. Avand in vedere ca instantele romane nu au avut inca oportunitatea sa creeze jurisprudenta interna cu privire la cele doua institutii, o resursa valoroasa o reprezinta jurisprudenta din sistemul de drept francez si din cel canadian (Québe..

Cartea Fiducia si administrarea bunurilor altuia in format PDF poate fi descarcata si citita dand click chiar pe primul buton. Astfel, o poti rasfoi si iti poti face o impresie despre ea. Downloadeaza-o in format PDF si citeste primele capitole. Daca iti place ceea ce citesti, te incurajam sa o cumperi din librarii.